Sultanhisar Nysa Antik Kent

Antik kaynaklardan hellenistik dönem de mö 3. 10 bin kişilik antik tiyatronun kültür turizmine kazandırılmasını amaçlayan güney ege.

Sultanhisar Belediyesi

Aydin aa aydın ın sultanhisar ilçesindeki nysa antik kenti ndeki tiyatroda yaklaşık 2 bin yıl sonra öğrenciler satranç oynadı.

Sultanhisar nysa antik kent. Nysa antik kenti sultanhisar aydın antik dünyanın mimari ve mühendislik örnekleriyle bezenmiş eğitim ve kültür kenti nysa. Strabon ve bizanslı stephanos un anlattıklarından kuruluşu hakkında bilgi edindiğimiz nysa nın ilk olarak athymbra ismiyle kurulmuş olduğunu öğrenmekteyiz. Antik kaynaklardan hellenistik dönem de mö 3.

Aydın ın sultanhisar ilçesinde nysa antik kenti turizmin gözbebeği olmaya hazırlanıyor. Nysa ile ilgili bir çok bilgiye dönemin önemli gezgin ve coğrafyacıları olan strabon ve stephanos sayesinde ulaşıyoruz. Aydın il gençlik ve spor müdürlüğü ile türkiye satranç federasyonunun düzenlediği satranç tarihle buluşuyor geçmişten geleceğe hamle yapıyoruz projesi kapsamında düzenlenen 29 ekim cumhuriyet kupasında dereceye girenler nysa.

Nysa antik kenti tepecik deresinin oluşturduğu derin bir boğazın iki yakasına kurulmuş iki şehirden meydana gelir. Strabon ve bizanslı stephanos un anlattıklarından kuruluşu hakkında bilgi edindiğimiz nysa nın ilk olarak athymbra ismiyle kurulmuş olduğunu öğrenmekteyiz. Iki şehir birbirine üç köprü ile bağlanır.

Efes antik kentinde bulunan celsus kütüphanesi nden sonra günümüze sağlam bir şekilde ulaşan kent kütüphanesini de burada görmeniz mümkün. Aydin aydın ın sultanhisar ilçesindeki nysa antik kenti ndeki tiyatroda yaklaşık 2 bin yıl sonra öğrenciler satranç oynadı. Aydın daki nysa antik kenti nde 2 bin yıl sonra satranç oynandı aydın ın sultanhisar ilçesindeki nysa antik kenti ndeki tiyatroda yaklaşık 2 bin yıl sonra öğrenciler satranç oynadı.

Aydın ın sultanhisar ilçesindeki nysa antik kenti ndeki tiyatroda yaklaşık 2 bin yıl sonra öğrenciler satranç oynadı. Nysa antik kenti aydın iline 30 km uzaklıkta olan sultanhisar ilçesinin kuzeyinde aydın dağlarının güneye bakan yamacında tepecik deresinin çevresinde bulunur. Yüzyılda kurulduğu öğrenilen nysa özellikle roma dönemi nde oldukça gelişmiş bir kent haline gelmiştir.

Yüzyılda kurulduğu öğrenilen nysa özellikle roma dönemi nde oldukça gelişmiş bir kent haline gelmiştir. Aydın il gençlik ve spor müdürlüğü ile türkiye satranç federasyonunun düzenlediği satranç tarihle buluşuyor geçmişten geleceğe hamle yapıyoruz projesi kapsamında düzenlenen 29 ekim cumhuriyet kupasında dereceye girenler nysa antik.

Nysa Antik Kenti Yolculuk Turkiye Yaya

Nysa Antik Kenti Aydin Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Aydin Sultanhisar Da Tarih Kokan Bir Yer Nysa Antik Kenti Onedio Com

Nysa Antik Kenti Sultanhisar Aydin

Nysa Kultur Portali

Gezelim Gorelim Aydin Sultanhisar Nysa Antik Kenti

Aydin Sultanhisar Da Tarih Kokan Bir Yer Nysa Antik Kenti Onedio Com

Nysa Antik Kenti Nerede Nysa Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aydin Sultanhisar Da Tarih Kokan Bir Yer Nysa Antik Kenti Onedio Com

Leave a Reply