Selge Antik Kenti Tarihi

Arkeolojik kazılar halen devam eden kent unesco dünya mirası geçici listesi nde yerini aldı. Selge antik kenti nerede.

Selge Kultur Portali

Geri selge antik kenti.

Selge antik kenti tarihi. Yayın tarihi 9 nisan 2020 10 nisan 2020 yazar orhan meral kategoriler antalya merkez dışı ilçeler selge antik kenti serik türkiye etiketler antalya antik kalıntılar antalya antik kentler antalya antik şehirleri antalya gezilecek yerler antik güzellikler antik şehirler selge selge antik kenti selge gezi planı selge. Selge antik kenti anadolu da pisidia bölgesi şehir bugün serük. Selge aynı zamanda bir çok endemik canlı türünü barındıran ormanları doğa harikası bir jeolojik oluşuma sahip kanyonları peyzaj değeri yüksek bir rekreasyon alanı olan köprülü kanyon milli parkı sınırları içinde kalmaktadır.

Köprüçayı eurymedon yakınlarında toros un güney yamacındadır. Dağlara tırmanarak antika şehre ulaşan bu yol hususi servi ormanları peribacaları adam kayaları iblis kayaları enteresan yeryüzü şekilleri ve zakkumları ile çok hususi bir manzaraya sahiptir. Sur duvarları tapınak kalıntıları kilise ve mezar parçaları başta olmak.

Dağlara tırmanarak antik şehre ulaşan bu yol özel servi ormanları peribacaları adam kayaları şeytan kayaları ilginç yeryüzü şekilleri ve zakkumları ile çok özel bir manzaraya sahiptir. Selge antik kenti nerede. Yol tarifi al konumu toroslar ın güney yamaçlarında denizden 1250 metre yükseklikte kurulmuştur güneydeki tepe üzerinde şehri koruyan kuleli sur duvarları kısmen görülebilir.

Selge antik kenti ziyaret saatleri. Selge antik kenti köpsrülü kanyon nun oluk köprü mevkinden selge antik şehri altınkaya köyü sapağından 11 km uzaklıktadır. Antik pisidya bölgesinin dağ kentlerinden biri olan selge torosların güney tarafında ve denizden 1 250 metre yükseklikte yer alır tarih ve turizmi bir arada sunan antik kente her yıl binlerce yerli ve yabancı turist uğrar.

Oluk köprü mevkinden selge antik şehri altınkaya köyü sapağından 11 km mesafededir. Selge antik kenti hakkında bilgi. Zamanında pamfilya bölgesi ne başkentlik yapması bu şehri daha özel yapıyor.

Selge antik kenti tarihi. önce pisidia ya bağlı olan selge sonraları pamphylia sınırları içine alındı. Perge antik kenti antalya ilinin tarihi eserleri arasında bulunan önemli noktalardan.

Eski kaynaklarda şehir lakedaimonluların bir kolonisi olarak geçer. Ziyaret gün ve saat sınırlaması yoktur. Selge antik kenti antalya nın manavgat ilçesinde bulunan bir antik kenttir.

Selge Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Selge Antik Kenti Ndeki Avatar Kayalar

Selge Antik Kenti Gezimanya

Selge Antik Kenti 1

Selge Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Selge Antik Kenti Ndeki Avatar Kayalar

Selge Antik Kenti Ve Adam Kayalar Arsiz Sanat

Selge Antik Kenti Nerede Selge Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Selge Antik Kenti Gezimanya

Leave a Reply