Pteria Antik Kenti

Perre antik kenti bizans dönemi nden sonra önemini yitirmiş ve eski parlak dönemini bir daha yakalayamamıştır. Scott branting aa muhabirine yaptığı açıklamada şahmuratlı kerkenes harabeleri nde yaklaşık 25 yıldır kazı çalışmaları yürütüldüğünü alan ın çok büyük olmasından dolayı bu çalışmaların 200 300 yıl daha sürebileceğini söyledi.

Kerkenes Harabeleri Kerkenez Yeralti Sehri Pteria Turkiyenin Gercekleri Com

Bekijk alle 4 tours van patara antik kenti op tripadvisor.

Pteria antik kenti. Antik kaynaklarda pteria olarak kaydedilen kentin m ö. Kentin yaklaşık 7 km olan sur duvarları 2 5 kilometrekarelik bir yerleşim alanı oluşturmaktadır. 547 yılında persler tarafından kent zapt edilmiş halkı esir alınarak kent yakılmış ve surları yıkılmıştır.

Kazı sonunda demirçağı na ait binalar odalar objeler ve buluntu grupları elde edildi. Antik kaynaklarda pteria olarak kaydedilen kentin burası olduğu sanılmaktadır. Petra antik kenti hakkında 11 bilgi 08 02 2016 görenleri kendine hayran bırakan kayalara oyulmuş yapılarıyla dikkat çeken ve binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapan bu antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Antik kent pteria ya da kerkenes harabeleri yozgat ın güneydoğusunda şahmuratlı köyü nün 5 km batısında yer almaktadır. Kent 10 kilometre karelik bir alanı kapsamaktır. Als u via tripadvisor boekt kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen.

Kapadokya ovası nın kuzey ucunda denizden 1500 m yükseklikteki granit dağ kütlesi üzerinde surları yamaç sırtlarında yer alacak şekilde ustalıkla yerleştirilmiş bir şehirdir. Yozgat son dakika haberleri. We adviseren u om tours van patara antik kenti van tevoren te boeken om uw plek vast te leggen.

Xanthos vadisinde denize açılabilecek tek yer olması sebebiyle tarih boyunca önemli bir kent olmayı her çağda devam ettirmiştir. Kentin yaklaşık 7 kilometre olan sur duvarları 2 5 kilometrekarelik bir yerleşim alanı oluşturmaktadır. Pteria antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor yozgat ta bulunan iç anadolu bölgesi nin en büyük antik şehirlerinden pteria antik kentinde kazı sezonu.

Antik kentin asıl yerleşim kısmı üzerinde bugün örenli mahallesi olarak geçen ancak özünde köy görünümüne sahip geç dönem yerleşimi mevcuttur. Pteria antik kenti nerede yozgat ın sorgun ilçesine bağlı şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan kayıp şehir pteria antik kenti nde kazı sezonu tamamlandı. Pteria antik kenti nin kazısı 3 asır sürebilir 06 07 2017 15 18 abd li arkeolog ve kazı başkanı dr.

Patara antik kenti kaş a 42 kilometre uzaklıkta bulunan likya birliğine üye olan en eski yerleşimlerden biridir. 547 yılında persler tarafından kent zaptedilmiş halkı esir alınarak kent yakılmış ve surları yıkılmıştır.

Demir Cagi Ndan Kalan Kayip Sehir Pteria Gun Yuzune Cikiyor Turizm Global

Kayip Sehir Pteria Gun Yuzune Cikiyor

Pteria Antik Kenti Gun Yuzune Cikariliyor Son Dakika Yozgat Haberleri Star

Pteria Antik Kenti Nin Surlari Ortaya Cikiyor

Tarih Ve Arkeoloji Gunesin Tutulmasiyla Gelen Baris Kerkenes Pteria Antik Kenti

Pteria Antik Kenti Nin Kazisi 3 Asir Surebilir

Kerkenes Harabeleri Kayip Sehir Pteria Kultur Portali

Pteria Antik Kenti Gun Yuzune Cikariliyor Arkeo Kultur

Pteria Antik Kenti Nin Kazisi 3 Asir Surebilir

Leave a Reply