Phaselis Antik Kenti Antalya Kemer Antalya

Antalya nın en güzel 5 plajından biridir. Kemer tatilinizde özellikle phaselis ören yeri ve müzesi ni mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Phaselis Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Kemer e 15 dakika antalya ya ise 45 dakika uzaklıktaki phaselis antik kenti benim en favori deniz tatili rotalarım arasında yer alıyor.

Phaselis antik kenti antalya kemer antalya. Antik kente yakın antalya nın en güzel plajı bulunmaktadır. Antalya kemer e bağlı tekirova beldesinde yer alan phaselis antik kenti kemer ilçe merkezine yaklaşık 12 km uzaklıktadır. Phaselis faselis antik kenti nerede nasıl gidilir.

Doğa ile iç içe müzik gürültüsü olmadan tarihi kalıntıların arasında kafa dinlemek istiyorsanız burası tam sizlik olabilir. Arkadaşlarınızla birlikte buraya mutlaka gelmeli ve görmelisiniz. Antalya nın kemer ilçesinin yakınlarındaki phaselis antik kentinde geçen yıl başlatılan yüzey araştırmalarının bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor.

Antalya daki phaselis antik kentinde yapılan arkeolojik araştırmaların sonucunda 2 bin 500 yıldır yetişen kırmızı zambaklarla parfüm güllerden de yağ üretilecek. Antalya kumluca arasında phaselis konumu. Agora tiyatro hadrian su yolu kapısı gibi önemli kalıntılar bulunuyor.

Anayol üzerinden giriş yeri ve antik kentte bulunana mimari yapılar. Kemer e 15 dakika uzaklıktadır. Phaselis örenyeri ve.

Phaselis antik kenti nerede. Phaselis in içi ve çevresi çam ormanlarıyla dolu olması sebebiyle yazın sıcak günlerinde bile serin olmakta. Phaselis antik kenti antalya nın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden birisi.

Antalya nın kemer ilçesi sınırlarında tekirova köyünde yer alan phaselis antik kalıntıların. Antalya nın kemer bölgesi tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış. Kemer çevresinde gezip görülmesi tavsiye edilen antik kentler ve yerleşimler hakkında bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Eski bir likya antik kenti olan yapı muhteşem bir doğal güzelliğin ortasında yer alması nedeniyle de hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken yerlerin başında geliyor. Antalya nın kemer ilçesine bağlı çamyuva mahallesinde bulunan phaselis antik kenti ne ulaşmak için. Mesafede tekirova tatil beldesi yakınlarında bulunan ve eski bir likya antik kenti olan phaselis muhteşem doğal güzellikleri tarihi ve plajı ile antalya kemer de mutlaka gezip görülmesi tavsiye edilen yerlerinden birisi konumunda.

45 km mesafede bulunan kemer ilçesine geldikten sonra muğla yolu üzerinden yaklaşık 11 km ilerleyip phaselis tabelasından sola dönerek antik kente ulaşabilirsiniz. Antalya kumluca yolu üzerinde hemen kemer bağlı tekirova beldesi sınırları içerisindedir. Phaselis phaselisantikkenti phaseliskemer faselis kemer kemer e 15 km antalya ya 59 km mesafededir.

Antalya kemer de phaselis antik kenti. Burada bulunan eserlerin büyük bir kısma antalya arkeoloji müzesi nde sergileniyor. Kemer den yaklaşık 12 km.

Phaselis Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri

Phaselis Antik Kenti Phaselis Koyu Phaselis Nerede Yolcu360

Phaselis Antik Kenti Phaselis Plaji Gezip Gordum

Antalya Nin Kemer Ilcesindeki Phaselis Sahili Yolcu360 Com Arac Kirala

Phaselis Antik Kenti Nerededir Son Dakika Haberleri

Phaselis Faselis Antik Kenti Antalya Civarinda Gezilecek Yerler Antalya Da Tarihi Yerler

Phaselis Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgi Giris Ucreti Nerede

Phaselis Plaji Antik Kentte Deniz Keyfi Gezen Anne

Phaselis Antik Kenti Phaselis Plaji Gezip Gordum

Leave a Reply