Pera Antik Kenti

Perre antik kenti bizans dönemi nden sonra önemini yitirmiş ve eski parlak dönemini bir daha yakalayamamıştır. Petra antik kenti nebatiler döneminde bir ticaret şehriymiş.

Urdun Un Gorkemli Antik Kenti Petra Seyahat Haberleri

1 beyoğlu istanbul.

Pera antik kenti. Antik kentin asıl yerleşim kısmı üzerinde bugün örenli mahallesi olarak geçen ancak özünde köy görünümüne sahip geç dönem yerleşimi mevcuttur. Güneş han no 19 kat. Hatta ticaretin merkeziymiş desek daha doğru olur.

Konum bilgileri için tıklayın. Pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir. Eğer yolunuz adıyaman a düşer ve başka nereleri gezebilirim diyorsanız daha önce açmış olduğumuz adıyaman da gezilecek yerler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Sayın izleyicilerim ürdün devletinin güneyinde akabe şehrinin 60 km doğusunda bulunan kumtaşı ve granit kayalardan oluşmuş 720 km lik ilginç bir çöl vad. Petra antik kenti hakkında 11 bilgi 08 02 2016 görenleri kendine hayran bırakan kayalara oyulmuş yapılarıyla dikkat çeken ve binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapan bu antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Hatta petra antik kenti.

ürdün de yer alan petra antik kenti nin geçmişi mö 400 yılına dayanıyor petra antik kenti mö 400 ila ms 106 yılları arasında nebatiler in başkenti konumundaydı. Petra antik kenti de adının hakkını yüzde yüz veriyor. Hindistan arabistan suriye roma yunanistan ve mısır ı bağlayan büyük bir ticaret konumuymuş.

Adıyaman merkez adıyaman.

Pin By Jpegkadraj On Seyahat City Of Petra Petra Jordan Jordan Photos

Petra Antik Kenti Etkinkitle

Ortadogu Nin Incisi Petra Antik Kenti Arkeo Kultur

Petra Antik Kenti Nerede Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Petra Antik Kenti Petra Antik Kenti Hakkinda Kisa Bilgi

Petra Antik Kenti Ve Gizemli Oykusu 4k Youtube

Petra Antik Kenti Nerede Hangi Ulkede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Petra Antik Kenti Rota Detaylari Ve Ipuclari Kurumsal Turist

Gefallt 332 Mal 1 Kommentare Haberler Com Haberlercom Auf Instagram Petra Antik Kenti Urdun Cool Places To Visit Travel Pictures Places To Travel

Leave a Reply