Klazomenai Antik Kenti

Urla nın doğusunda uzanan sahil şeridi için kullanılan kilizman ismi bu antik kentten kaynaklanmaktadır. Klazomenai antik kentine gitmek için iki seçeneğiniz bulunmakta.

Antik Kentleri Ve Dogal Guzellikleriyle Urla Seyahat Haberleri

Bin yıla değin inmektedir.

Klazomenai antik kenti. Klazomenai antik kenti neresidir. Klazomenai antik kenti hakkında bilgi klazomenai izmir in 30 km kadar batısın da urla ilçesinde antik ion kentidir. Klazomenai de ilk yerleşimin tarihi iö 3.

Antik kentin kalıntılarının bir kısmı urla kemik hastanesi nin de yer aldığı karantina adası nda bulunmaktadır. Binyıla değin geri gider. Kentin yerleşim tarihi iç iii.

Bugün limantepe denen höyükte ilk tunç çağma ait kalıntı lar ortaya. κλαζομεναί izmir körfezi nin güney sahil şeridi üzerinde izmir in 38 km batısında urla belediyesi sınırları içinde bulunan tarihi iyonya kenti. Klazomenai antik kenti 24 eylül 2016 11 42 arkeolojik haber oniki ion kenti arasında anılan klazomenai urla çeşme yarımadasının kuzey kıyısında izmir körfezi nin ortalarında yer almaktadır.

Burada 1979 da çetin anlağan başkanlığında başla yan kazıları daha sonra güven bakır sürdürdü. Izmir urla arasında vapur seferleri yapılmakta aynı zamanda e881 karayolundan ilerleyerek o 32 karayoluna bağlandıktan sonra d300 karayolundan klazomenai antik kentine gidebilirsiniz. Batısında urla ilçesinde kurumluş antik kent.

Klazomenai antik kenti klazomenai antik kenti 12 ion kenti arasında olup izmir in urla çeşme yarımadasının kuzey kıyısında izmir körfezi nin ortalarında yer almaktadır. Pausanias ın ionlar gelmeden önce klazomenai de daha eski bir yerleşim yoktu demesine karşın ele geçen arkeolojik buluntular ışığında kentteki ilk iskanın mö 4. Batı anadolu da izmir in 30 km.

Klazomenai kilizman kentinin kalıntılarının günümüzde urla ilçesinin iskele mahallesi nde denize komşu tarlalarda ve kıyıya yakın karantina yarımadası üzerinde bulunmakta olduğunu internetten öğrenmiştim. Zeytinyağı ticaretinde isim yapmış olan bu antik kentin zeytinyağı işliği ya da. Binde gerçekleştiği söylenebilir bu dönem yerle şimi limantepe adıyla.

On iki iyonya kenti arasında anılır.

Klazomenai Antik Kenti Izmir Kemeralti Carsisi

Muzeler Org Klazomenai Antik Kenti Zeytin Isligi

Urla Klazomenai Antik Kenti Antika Yolculuk

Urla Klazomenai Antik Kenti Antika Yolculuk

Izmir Urla Klazomenai Antik Sahili Hakkinda Yolcu360 Com Arac Kirala

Dosimm T C Kultur Ve Turizm Bakanligi Doner Sermaye Isletmesi Merkez Mudurlugu

Klazomenai Antik Kenti Ni Gezin Home For Holiday

Klazomenai Antik Kenti Urla Izmir Izmir De Yapilacak Seyler

Antik Kentleri Ve Dogal Guzellikleriyle Urla Seyahat Haberleri

Leave a Reply