Izmir Efes Antik Tiyatro

Dünyanin yedi harikasindan biri izmir efes örenyeri nde. Istanbul merkez efes arası 541 kilometre 6 saat 20 dakika ankara merkez efes arası 620 kilometre 7 saat 20 dakika.

Efes E Nasil Gidilir Turna Com

Celcus kütüphanesi yamaç evler antik tiyatro kral yolu gibi kadim yapıların yanı sıra dünyanın 7 harikasından biri olan artemis tapınağı na da ev sahipliği yapıyor.

Izmir efes antik tiyatro. Izmir gezilecek yerler listesinin en değerli yerlerinden efes antik kenti izmir in güneyinde selçuk ilçesi sınırlarında yer alıyor. We recommend booking efes antik kenti tiyatrosu tours ahead of time to secure your spot. 65 sırası bulunan 25 000 kişi kapasiteli bu antik tiyatro günümüze kadar çok iyi bir şekilde muhafaza edilerek gelmiştir.

See all 45 efes antik kenti tiyatrosu tours on tripadvisor. Antikçağ ın anadolu başkenti efes son derece görkemli bir metropolis. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur.

Eşsiz mimari eserleri binlerce yıldır ayakta olan bu mega antik şehir dünya miras listesi ne de girdi. çagri merkezimiz 0850 755 55 55. Biletix eglenceye giris biletiniz.

Izmir in kökeni binlerce yıl öncesine uzanan kadim turistik noktalarından biri de efes. 9 binlerden günümüze kadar 11 bin yıllık tarihi ile efes. Toplamda 3 katlı sahne binası olan yapının her bir katı kentin zenginliği ve ihtişamına göre farklı dönemlerde eklenmiştir.

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Insanoğlunun yerleşik hayata geçtiği m ö. Efes antik tiyatrosu günümüzde sanat tarihi açısından dünya çapında en önemli yapılardan birisi olarak kabul edilmektedir.

Efes antik kenti izmir in selçuk ilçesine bağlı antik bir ören yeri. Efes antik kenti nerede. Antik şehir izmir den 83 selçuk tan 3 5 kuşadası ndan 19 istanbul dan 552 ankara dan ise 628 km uzaklıkta.

Biletinizi tek tusla tek telefonla ve tek adimla alabilirsiniz. Izmir selçuk ta bulunan efes antik tiyatrosu efes te panayır dağı nın eteği üzerine topografik yapıdan faydalanılarak inşa edilmiştir. Efes antik tiyatrosu antik dönemin en büyük açık hava tiyatrosu özelliğini taşıyan bu tiyatro tam 24 000 kişi kapasiteli.

Tiyatronun sahnesi maalesef yıkılmı. If you book with tripadvisor you can cancel up to 24 hours before your tour starts for a full refund. Efes te panayır dağı eteğinde yer alır.

Efes Antik Kenti Gezimanya

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Selcuk

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Istenci

Efes Antik Kenti Izmir Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Tiyatrosu Selcuk Tripadvisor

Leave a Reply