Düzce Antik Kent

Düzce antik kent karadeniz in efes i diye tabir edilen 1. Son dakika flaş haberler düzce de tespit edilen tarihi m ö.

Bati Karadeniz In Efes I Prusias Ad Hypium Antik Kenti

Düzce de antik kentin içerisinde bulunan tiyatroda bebek iskeleti bulundu.

Düzce antik kent. Yüzyıla kadar uzayan konuralp prusias ad hypium antik kenti kalıntıların gün yüzüne çıkartılması için çalışmalar başladı. Düzce ve türkiye nin uzak tarihi için önemli bir yere sahip olan antik tiyatro da kazı çalışmaların devam ettiğini belirten başkan özlü kazılarda büyük bir mesafe kat ettik. Düzce deki batı karadeniz in efes i olarak bilinen prusias ad hypium antik kenti nde yeni tip koronavirüs kovid 19 tedbirleri kapsamında ara verilen kazı çalışmalarına gerekli tedbirler alınarak yeniden başlandı.

Düzce deki antik kent kazılarında bebek mezarı bulundu düzce nin konuralp bölgesindeki batı karadeniz in tek antik kenti prusias ad hypium antik kenti kazıları sırasında bebek. Düzce deki antik kent kazılarında bebek mezarı ve su arkı bulundu genel haberi tezcan solmaz düzce dha düzce nin konuralp bölgesindeki batı karadeniz in tek antik kenti prusias ad hypium antik kenti kazıları sırasında bebek iskeletinin bulunduğu bir mezar ve su arkı bulundu. Faruk özlü incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Konuralp prusias ad hypium antik kent tiyatro alanında yapılan kazı çalışmalarını inceleyen düzce belediye başkanı dr. Düzce konuralp mahallesi nde yer alan prusias ad hypium antik kenti nin tarihi mö 3 üncü yüzyıla uzanmaktadır konuralp ilk olarak tarih sahnesine hypios adı ile çıkmıştır doğudan batıya uzanan küçük melen ve tabak çayları yakınında ovada son bulan bir tepenin üzerine kurulan kasabanın adı hypios dan sonra kieros olarak anılmaya başlamıştır. Gokhan t 369 views.

Ayrıca hristiyanlığa geçiş döneminde yok edildiği düşünülen heykel kaidesi de ortaya çıktı. Düzce konuralp antik tiyatro ve su kemerleri duration. 24 kasım 2020 salı 15 49 düzce ilçeleri.

Yüzyılda inşa edildiği belirtilen prusias ad hypium antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor. Düzce üniversitesi konuralp antik kent kazısı düzce üniversitesi itk. Düzce deki antik kent kazılarında bebek mezarı ve su arkı bulundu dha 24 kasım 2020 salı 15 49 güncelleme.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Nerede Konuralp Antik Kenti Yerli Yabanci Turistlerin Gozdesi Oldu

40 Basmaklar Da Nihayet Duzce Postasi Duzce Nin En Cok Okunan Gazetesi Yerel Haber Spor

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Konuralp

Bati Karadeniz In Efes I Prusias Ad Hypium Antik Kenti Ntv

Antik Kent Aslina Uygun Restore Edilecek Kultur Sanat

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Kultur Portali

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Kultur Portali

Prusias Ad Hypium Antik Kenti

81 Duzce Konuralp Antik Kent Facebook

Leave a Reply