Blaundus Antik Kenti Uşak

Uşak blaundus antik kenti hakkında genel bilgi. Blaundus antik kenti uşak.

Blaundus Antik Kenti Usak Gezilecek Yerler Yolcu360

Alle dingen om te doen in usak.

Blaundus antik kenti uşak. Uşak ege bölgesi ni anadolu ya bağlayan rota üzerinde yer aldığı için her dönem stratejik bir öneme sahip olmuş uşak çok kültürlü bir coğrafyaya sahip olduğundan zengin ve çeşitli arkeolojik değerlere sahip. Uşak gezi rehberi planlaması yapıyorsanız eğer listenizde kültür turizmi için ön plana çıkan blaundus antik kenti blaundus kazısı mutlaka yer almalı. Blaundus antik kenti ulubey kanyonu nun dik vadilerinin üstündeki yarımada şeklinde bir tepeye kurulmuş bol rüzgar alan bir şehir.

Ege bölgesi antik şehir ve tarihi yerleri içinde uşak kenti sınırları içindeki blaundus antik kenti özellikle astronomi fotoğrafçılığını sevenler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Bezienswaardigheden en monumenten in usak. Blaundus antik kenti uşak ın ulubey ilçesi sülümenli köyü sınırları içerinde frigya ve lidya bölgeleri arasında yer alan görkemli bir antik kent.

Ulubey blaundos antik kenti uşak makedonyali askerlerin anadoludaki kalesi frigya ve lidya kültürlerinden etkilenip şekillenen antik kent büyük iskender in anadolu seferinden sonra makedonya dan gelenler tarafından derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerine kurulmuştur. Farklı kültürlerden etkilenen ve gelişim gösteren antik kent dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen uşak ulubey kanyonu içerisinde bulunduğundan uşak ın en çok ziyaretçi çeken tarihi bölgesi. Blaundus antik kenti bir vadiye doğru uzanan yarımada şeklinde bir yükseltiye kurulmuştur kentin üç.

Blaundus antik kenti anadolu da bulunan en ilginç antik kentlerden biridir. Hotels in de buurt van blaundus antik kenti. 32 yorum makale ve 71 resme bakın.

Blaundus antik kenti üç tarafı oldukça derin ve dik vadiler ile çevrili bir yarımada benzeri bir yapı üzerinde kurulmuş bulunmaktadır. Antik şehrin bir diğer özelliği ise kuzey tarafından tek girişinin bulunmasıdır. Tarihi helenistik çağ a kadar uzanan blaundus derin vadilerin çevrelediği yarımada üzerine inşa edilmiştir.

Uşak ın ulubey ilçesine bağlı sülümenli köyü nde bulunan blaundus antik kenti şehrin gezilecek tarihi yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerinde kurulu olması şehrin girişinin sadece kuzeydeki kapı ile yapıldığını göstermektedir. Activiteiten in de omgeving van blaundus antik kenti.

şehir büyük iskender in seferleri sırasında makedonyalılar tarafından kurulmuş bu yüzden makedonyalı blaundus şehri olarak da anılıyor. Blaundus antik kenti uşak ilinin sülümenli köyünde yer almaktadır yerli halk tarafından sülümenli harabeleri olarak da bilinen antik kentin uzun yıllara dayanan bir geçmişi bulunmaktadır ve en parlak zamanlarını roma döneminde yaşadığı bilinmektedir. Hotels in de buurt van cilandiras koprusu.

Derece sit alanı olarak tescil edilen antik kent uşak şehir merkezine 40 kilometre mesafededir. Hotels in de buurt van archeological museum.

Blaundus Antik Kenti Ulubey Usak Picture Of Blaundus Antik Kenti Usak Tripadvisor

Ulubey Blaundos Antik Kenti Kultur Portali

Buyuk Iskender In Askerlerinin Sehri Blaundus Antik Kenti Yorum Guncel

Blaundus Antik Kenti T C Usak Belediye Baskanligi

Blaundus Antik Kent Blaundus Antik Kenti Usak Resmi Tripadvisor

Blaundus Antik Kenti Kesfedilmeyi Bekliyor Usak

Blaundus Antik Kenti Usak Gezilecek Yerler Yolcu360

Usak Blaundus Antik Kenti Tatil Ana

Blaundus Antik Kenti Nerede Blaundus Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Leave a Reply