Blaundos Antik Kenti

Uşak aylık araç kiralama fiyatları hakkında bilgi alıp antik şehir dışında uşak tarihi yerler ve uşak ın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Birol can bir roma kenti hamamsız düşünülemez.

Blaundus Antik Kenti Baya Iyi

Yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerinde kurulu olması şehrin girişinin sadece kuzeydeki kapı ile yapıldığını göstermektedir.

Blaundos antik kenti. Ile aşağıdaki tarih arasında. Kayıt ol giriş yap. Ulubey blaundos antik kenti uşak makedonyali askerlerin anadoludaki kalesi frigya ve lidya kültürlerinden etkilenip şekillenen antik kent büyük iskender in anadolu seferinden sonra makedonya dan gelenler tarafından derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerine kurulmuştur.

Uşak blaundos antik kenti 2. Blaundus antik kenti üç tarafı oldukça derin ve dik vadiler ile çevrili bir yarımada benzeri bir yapı üzerinde kurulmuş bulunmaktadır. Blaundos antik kenti blaundos ancient city.

Yarı frigyali yarı lidyali bölge arasında kurulan bu antik kent birçok kültür barındırıyor. Uşak il merkezine uzaklığı yaklaşık 40 kilometre. Ayakta yemek modas.

Bu kalıntılar stonehenge andırıyor. Uşak blaundos antik kenti ile ilgili 2001 yılında yaptığımız program. Uşak ın ulubey ilçesinde bulunan blaundos antik kenti nde roma dönemine ait hamam gün yüzüne çıkarılıyor.

Kentin içinde kale tiyatro tapınaklar stadyum ve kaya mezarları bulunmakta. Farklı kültürlerden etkilenen ve gelişim gösteren antik kent dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen uşak ulubey kanyonu içerisinde bulunduğundan uşak ın en çok ziyaretçi çeken tarihi bölgesi. Ulubey kanyonun bir kısmında tepe üzerinde duran bu şehrin ismi zaten tepe ismidir.

M o 3 veya 4 yy kurulmuştur. Blaundus antik kenti mutlaka ziyaret edin. Blaundus antik kenti nerede.

Blaundus antik kenti uşak ın ulubey ilçesi sülümenli köyü sınırları içerinde frigya ve lidya bölgeleri arasında yer alan görkemli bir antik kent. Antik kent uşak ın ulubey ilçesindeki sülümenli köyü içerisinde yer almakta. Blaundos antik kenti nden görüntü hamamın bulunduğu bölgeden drone görüntüsü kazı çalışmalarından detay antik kentin ana caddesinden drone görüntüsü ana caddede devam.

Bazı kalıntılar bugüne kadar gelmiştir.

Blaundus Antik Kenti Usak Ili Ulubey Arkeoloji Dunyasi Facebook

Ulubey Blaundos Antik Kenti Kultur Portali

Blaundus Antik Kenti Usak Gezilecek Yerler Yolcu360

Buyuk Iskender In Askerlerinin Sehri Blaundus Antik Kenti Yorum Guncel

Blaundus Antik Kenti Ulubey Usak Picture Of Blaundus Antik Kenti Usak Tripadvisor

Blaundus Antik Kenti Usak Gezilecek Yerler Yolcu360

Blaundus Antik Kenti Belgeseli Youtube

Blaundus Antik Kenti Nerede Blaundus Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Blaundus Antik Kenti Kesfedilmeyi Bekliyor Usak

Leave a Reply