Behramkale Assos Antik Kenti

Osmanlıların yerleşmesinden sonra yerleşim ters istikamette gelişme göstermiş ve behramkale köyü ortaya çıkmış. Hala tarihi dokusunu koruyan parke taşlı köy yolundan yokuş yukarı çıkarak 3 000 yıllık bir geçmişe sahip assos antik kenti ne giriş yapılabiliyor.

Assos Antik Kenti 1800 Den Bu Yana Kaziliyor

Bu kapıdan girince athena tapınağı na ulaşıyorsunuz.

Behramkale assos antik kenti. Kent lesbos midilli adasından gelen methymnslılar ve aioller tarafından kurulmuştur. şehrin en yüksek noktasına kurulan dor düzenindeki athena tapınağı zeus un kızı ve 12 olimpos tanrısından biri olan athena ya ithafen kenti koruması için inşa edilmiş. Bu değerleri ön plana çıkarmak ve unutturmamak adına firmamız bu kentin adını marka edinmeye karar vermiştir.

Assos antik kentinin tarihçesi m ö. Assos un çevresi yaklaşık 4 km. Yüzyıla kadar uzanan assos antik kenti deniz seviyesinden oldukça yüksekte sönmüş volkanik bir tepe üzerine andezit kayalıkları arasına kurulmuş.

Behramkale osmanlı döneminde kurulmuştur ve aynı zamanda koruma altındaki bir sit alanıdır. Antik assos kenti bir volkan konisi üzerinde konumlanmıştır. Assos antik kenti de bu köyün sınırları içindedir.

Akropol yukarı şehir ve güneye doğru inen teraslar üzerinde diğer yapılar vardır. çanakkale nin ayvacık ilçesinin behramkale köyünde yer alan assos antik kenti denizden 228 metre yükseklikteki andezit kayalık üzerinde yer alır. Zamanında kent yüzünü denize dönmüş ve teraslarla iniliyormuş denize.

Buraya taşla kaplı bir yokuşu yürüyerek varılıyor. Assos antik kenti ören yeri girişi en tepede bulunuyor. Asos şehrinin harabelerine ulaşmak için ayvacık ın içinden kıvrıla kıvrıla giden eski yoldan gidilebildiği gibi sahile bağlanan yeni ve asfalt yoldan da gidilebilmektedir.

çanakkale nin ayvacık ilçesi behramkale köyün de konumlanmıştır. Assos günümüzde behramkale olarak anılıyor. 238 metre yükseklikteki sönmüş volkanik kaya üzerine kurulmuş olan köy ve.

Behramkale tescilli bir osmanlı köyüdür. Assos antik kenti çanakkale nin ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü nde bulunmaktadır. ören yerine çıkan yokuş üzerinde köylü kadınların evde ürettikleri çeşitli malzemeleri sağlı sollu sattıkları tezgahları göreceksiniz.

Gerçekten assos bozulmamış doğal yapısıyla buz gibi deniziyle ve geçmişten günümüze kadar gelmiş yapısıyla hemen hemen her yaştan ziyaretçinin isteklerine cevap verebilecek nadir ören yerlerinden biridir. Behramkale nin zirvesine çıktığınızda ayakta kalan en iyi yapının athena tapınağı olduğunu görürsünüz. Firmamız unesco dünya kültür miras listesine girmiş olan behramkale assos antik kentine ev sahipliği yapan bu bölgeyi ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla turizm elçiliğini üstlenmiştir.

Assos antik kenti nerededir. Kentin inşasında ve lahitlerde de zor işlenen ve çok dayanıklı bir taş olan andezit kullanılmış antik kente girişte 10 tl ödemeniz gerekiyor tabii müze kartınız yoksa.

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Ve Osmanli Izlerini Tasiyan Behramkale Rota Senin

Assos Antik Kenti Behramkale Oteller Gezi Tanitim Ulasim

Assos Antik Kenti Behramkale Oteller Gezi Tanitim Ulasim

Anadolu Nun En Saglam Antik Kenti Assos

Assos Antik Kent Athena Tapinagi Havadan Goruntuleri Youtube

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Jeotermal Tehdidi Altinda Tarafsiz Haber Ajansi

Leave a Reply