Antik Kentlerimiz Isimleri

Harita üzerinde antik kentler bu sayfa son olarak 25 ekim 2020 tarihinde ve 11 57 saatinde değiştirilmiştir. Muhteşem bir kültürel birikimin üzerinde oturduğumuzu düşünerek türkiye de mutlaka ziyaret edilmesi gereken 20 antik kenti sıraladık.

Dunyanin En Onemli 20 Antik Alani Geziko

Görenler hayran kalır henüz görmemiş olanların ise aklına facebook ta arkadaşının tiyatroda çekilmiş resmi gelir.

Antik kentlerimiz isimleri. Isa nın yardımcılarının burada bulunduğu bilinir ve incil de adı geçen sayılı kentlerden biridir. 12 arykanda antik kenti antalya. Kent hristiyanlık açısından büyük önem taşır çünkü hz.

Bölgedeki en erken yerleşim katmanı m ö 3000 e kadar dayanmaktadır. Antik kent denince sanırım herkesin aklına efes gelir. Türkiye de antik kent denildiğinde akla ilk gelen izmir in selçuk ilçesinde bulunan efes antik kenti dir.

Truva antik kenti unesco dünya mirası listesinde bulunup ülkemiz açısından çok önemli bir yerdedir. Metin creative commons atıf benzerpaylaşım. Arykanda antik kenti nin ismi likya dilinde ary ka wanda yüksek kayalığın yanındaki yer anlamına geliyor.

Sarayın ortasındaki koridoru odaları süsleyen yaklaşık 5 500 yıllık duvar resimleri de tüm canlılığı ile görülebiliyor. Halbuki türkiye de kültür bakanlığının taşınmaz kültür varlığı olarak belirlediği 77 adet antik kent vardır. Buranın özelliği ise kesintisiz olarak 3000 yıldır üzerinde bir yerleşim bulunmasıdır dolayısıyla tarihi kayıt altına almak adına önemli bir yerdedir.

Turkiye De Bulunan Antik Kentler

Antik Bolgeler

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 18 Antik Kent Onedio Com

Denizli Deki Antik Kentler Ppt Video Online Indir

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Leave a Reply