Antik Efes

Asırlar boyunca birçok medeniyetin beşiği olan efes dönemin önemli ticari ve kültürel bir merkezi olmuş. Efes antik kenti giriş ücreti ne kadar.

Antik Uygarligin Basladigi Yer Efes Antik Kenti Seyahat Haberleri

9 bin yıllık geçmişe dayanan bu eserler hakkında bazı yazılı kaynaklar olsa da.

Antik efes. Efes antik kenti izmir e bağlı selçuk ilçesinin 3 km kadar güney batısında yer alan köklü bir iyon kenti dir. Efes antik kenti sık sorulan sorular. Ismini ise ana tanrıça nın kenti anlamına gelen arzawa krallığı nın bir kenti olan apasas tan aldığı düşünülür.

Paganizm den hristiyanlığa katolizm den müslümanlığa kadar çeşitli dinlerin de doğduğu bu antik kentte dünyaca nam salmış eserler bulunuyor. Efes antik kenti nin tarihi efes antik kenti mö 6000 yılında kurulmuş birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış dünyanın önde gelen tarihi kentlerindendir. Kentin amazon adı ile anılan kadın savaşçılar tarafından kurulduğu ve arzawa ana tanrıça kenti krallığı nın şehri apasas olduğu rivayet edilmektedir.

Efes antik kenti hakkında bilgiler. Celsus kütüphanesi efes antik kentinde görüşmesi gereken en özel eserlerden bir tanesidir. Celsus kütüphanesi celsus kütüphanesi.

Antik kent içerisinde bulunan yamaç evler i görmek istiyorsanız girişinde bulunan gişeden ayrı bir bilet almanız gerekmektedir. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

Bu dönemlere ilişkin net bilgiler mevcut değildir. Efsaneye göre kent ilk kez yunan mitolojisi nde adı geçen kadın savaşçılar olan amazonlar tarafından kurulmuştur. Efes te gezilecek yerler.

Antik kente yılda 2 kez müze kart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz. 106 yılında babası adına efes valisi olan celsius tarafından yaptırılmıştır. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Efes antik kenti efsaneye göre amazon adıyla bilinen savaşçı kadınlar tarafından kurulmuş hitit yazıtlarında geçen arzawa krallığının başkenti apasas olduğu düşünülüyor neolitik dönemden günümüze kadar kesintilerle de olsa yerleşimin sürekliliğinin görüldüğü efes insanlık tarihinin en önemli miraslarından biri. Efes antik kenti 2020 yılı giriş ücreti 100 tl dir. Celsus kütüphanesi roma mimari özelliklerini tümüyle yansıtmakta ve yapının ön cephesi o devrin en güzel örneklerini arasında yer almaktadır.

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır.

Efes Antik Kenti Istenci

Efes E Nasil Gidilir Turna Com

Efes Antik Kenti Nerede Oteldenal Com

Efes Antik Kenti Yapisal Ve Tarihi Ozellikleri Antbilgi

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Uygarliklarin Besigi Efes Antik Kenti Filiz Gulten Kose Yazilari

Efes Vikipedi

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Izmir Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Leave a Reply