Antik Dünyanın 7 Harikası Artemis Tapınağı

Kanala abone ol https. Dünyanın yedi harikasından biri olan artemis tapınağı hakkında bilgi veren sesli anlatımlı videodur.

Dunyanin Antik Yedi Harikasi Tarihi Olaylar

Dünyanın yedi harikasından biridir.

Antik dünyanın 7 harikası artemis tapınağı. Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. 550 yıllarında tamamlanmış olan tapınak tanrıça artemis için yapılmıştır. Tanrıça artemis adına yaptırılan tapınak 115 metre uzunluğundadır.

550 efes türkiye yapım süresi 120 yıl civarı süren bu harika tapınak tamamen mermerden inşa edilmiştir. Izmir in 50 km ilerisinde efes antik şehirde bulunan bir yapıttır. Artemis tapınağı nın mimari yapısı ve tarihçesi bilgihanem okurları için araştırılıp anlatılmıştır.

Mö 550 yılında lidya bereket tanrısı olarak bilinen artemis için yapılmış yüz yirmi senelik bir projesinin eseri haline gelmiştir. Dünyanın yedi harikası ndan biri olan artemis tapınağı izmir deki efes antik kenti nin içinde yer almaktadır. Tapınağın yapılışı hakkında değişik görüşler vardır.

Antik dünyanın 7 harikasından ikisi ülkemizde bulunuyor. 90 metre yüksekliğindeki yapı dünyanın 7 harikası listesinde yerini almak için biçilmiş bir kaftan. Diana tapınağı olarak ta adlandırılan eser izmir iline bağlı olan selçuk ilçesinin sınırlarında kalan eski bir yunan antik kenti efes te bulunur.

Giritli mimarları tarafından meydana gelmiştir. Artemis tapınağı aynı zamanda diğer adıyla da diana tapınağı olarak ta bilinmektedir. Artemis tapinaği dünya nin yedi harikasi türkiye de izmir in 50 km uzağındaki efes antik şehrinde bulunan artemis tapınağı aynı zamanda diana tapınağı olarak da bilinir.

Bunlardan biri de efes teki artemis tapınağı. Yıla tarihlenen tapınak tamamen mermer taşından yapılmıştı.

Dunyanin Eski 7 Harikasi Nelerdir Nerededir Tum Bilgiler

Antik Dunyanin 7 Harikasi

Antik Dunyanin En Gorkemli Yedi Harikasi Dergice Com

Dunyanin Yedi Harikasi Cografya Bilimi

Dunyanin 7 Harikasi Tatil Seyahat Haberleri

Dunyanin 7 Harikasi Edumag

Artemis Tapinagi Dunyanin Yedi Harikasi

Dunyanin 7 Harikasindan Artemis Tapinagi Youtube

Artemis Tapinagi Dunya Nin Yedi Harikasi Ile Ilgili Dogru Guncel Bilgi Kaynaklari Yazilar

Leave a Reply