Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu Ve Su Kemerleri

Tiyatro bir açık hava tiyatrosu olarak inşa edilmiştir. Aspendos antik kentinden günümüze kalan en önemli eserler bazilikası agora su kemerleri yol ve döneminin bir harikası olarak günümüze kadar oldukça sağlam kalan tiyatrodur.

Tutap

Antik kent oturma sıraları ile sahne binası bir bütün olarak yapılan antik tiyatro bir kilometre uzunluğundaki su kemerleri ile dikkati çekiyor.

Antik aspendos kenti tiyatrosu ve su kemerleri. Aspendos antik kenti mimarisi. Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö. Dünyanın en eski ve en iyi korunmuş açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyan bu yapı yaklaşık 15 bin izleyici kapasiteli olup şehrin roma imparatorluğu tarafından yönetildiği zamanlarda inşa ettirilmiştir.

Ayrıca sürdürülen kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan 2 bin yıllık iki katlı dükkanlar ve stoa sütunlu galeri kompleksi kentin ticari ve siyasi açıdan önemini gözler önüne seriyor. Aspendos antik kenti antalya ilinin serik ilçesindeki belkıs köyü nde bulunan ve muhteşem antik tiyatrosu ile dünyaca ünlü tarihi bir yer. Zamanında adına para bastırılan şehir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik olarak önemli bir konuma sahip.

Aspendos tiyatrosu döneminin belirgin tiyatro binası yapım özelliklerini içermektedir. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir.

Aspendos antik tiyatrosu hakkında bilgiler. Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi. Tiyatro romalılar tarafından m s 2.

Yüzyılda inşa edilmiş ve tarihteki en iyi korunan tiyatrolar arasına girmiştir. Dünya mirası türkiye programımızdan. Güzel doğa ve tarihi güzelliklerin içinde kısa bir tur.

Aspendos antik kenti hakkında bilgi edinmek için mutlaka incelenmesi gereken bir yapı varsa o da aspendos un ünlü antik tiyatrosudur. Tiyatronun yapımına 138 de başlanmış ve yapım 164 de tamamlanmıştır tiyatro günümüze kadar korunarak ulaşabilmiş nadir yapılar arasındadır.

Dunyaca Unlu Tiyatro Ve Su Kemeri Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu Serik Turkiye Tripadvisor

Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu Ve Su Kemerleri Antalya 2015 Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu Ve Su Kemerleri Antalya 2015

Muhendislik Harikasi Aspendos Asirlara Meydan Okuyor Yasam Guncel Haberler

Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu Ve Su Kemerleri Antalya Trt Avaz Youtube

Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu Ve Su Kemerleri Antalya 2015

Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu Ve Su Kemerleri Antalya 2015

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Aqueduct Aspendos Su Kemeri Hava Cekimi Sariabali Serik Antalya Youtube

Leave a Reply