Antik Ardıç Ormanı Milli Parkı

önemli kuş alanı önemli doğa alanı önemi bitki alanı önemli memeli alanı sıfır yokoluş alanı ve sıcak bölge alanıdır. Kuzeyinde beldibi yerleşiminin batısındaki asartepe mevkiinde yer alan antik kentten günümüze yalnızca sur duvarları kalmıştır 22 04 1992 tarihinde kültür bakanlığı.

Kizildag Milli Parki Nerede Nasil Gidilir Isparta Gezilecek Yerler

Kızıldağ milli parkı isparta ilinin şarkikaraağaç ilçesindedir.

Antik ardıç ormanı milli parkı. Marmaris in yaklaşık 2 km. Beydağları sahil milli parkı. Yüzyıldan itibaren hierapolis ve laodikeia nın kurulması ile önemini yitirmiştir.

Akdeniz bölgesinde batı torosları oluşturan beydağları nı içine alan milli park alanı 31 018 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Antik çağdan beri kullanılan güney şark yolu üzerindedir büyük frigya içinde bulunan en önemli merkezlerdendir. Mavi sedirleri ile tanınan milli parkta.

Ardıç karaçam köknar meşe kavak söğüt ve ıhlamur topluluklarına da rastlanmaktadır. Pamfilya ve likya sahilleri arasındaki şerde yerleşmiş olan milli park alanında pek çok antik kent yerleşimi bulunur. Pers egemenliğinde en parlak çağlarını yaşamıştır m ö.

Forêt du day milli parkı olarak da bilinen day forest milli park. Türkiye nin milli parkları türkiye deki milli parkların listesi ve isimleri dört mevsimin en güzelinin yaşandığı ülkemiz hem tarihi hem de doğallığıyla adeta bir cennet. Park alanı içindeki bozburundağı selge antik kenti doğal selvi ormanı köprüçayı ırmağı jeolojik oluşumlar kanyonlar lapyalar kokurdanlık alanlar ve adam kayaları ve doğal yaşlı ormanlar alanın temel peyzaj ögeleridir.

Kentte birçok kaya mezarı bulunmaktadır. çok sayıda tarihi alanı ve anıtı içeren köprülü kanyon milli parkı arkeolojik ve tarihi açıdan da oldukça önemli bir yerdir. Bu alanlardaki day bölümü ve onun goda tepesine uzanan uzantısı eski bir ardıç ormanı ficus mimoza yabani zeytin ağaçları şimşir ejderha ağaçları ve diğer yerli bitkiler tarafından işgal edilmiştir.

Milli park sınırları içerisinde colossae antik kenti bulunmaktadır. 1993 yılında milli park ilan edilmiştir milli parkımız oksijen açısından zengin olup akciğer ve astım problemi olan insanlar için şifa kaynağıdır.

41 Fotografla Dort Mevsimin En Guzelinin Yasandigi Ulkemizden 41 Milli Parkimiz Onedio Com

Turkiye Deki 20 Milli Park Obilet Com Blog

Milli Park Olympos Teleferik Tahtali 2365m Kemer Antalya

41 Fotografla Dort Mevsimin En Guzelinin Yasandigi Ulkemizden 41 Milli Parkimiz Onedio Com

Korunan Alanlar Altinbesik Magarasi Milli Parki

Dogal Guzellikleri

Turkiye Nin Muhtesem Milli Parklari

Korunan Alanlar Marmaris Milli Parki

Turkiye Nin Muhtesem Milli Parklari

Leave a Reply