Antalyada Ki Afraladislos Antik şehri

Antalya muğla karayolu üzerinde kaş tan 43 kilometre sonra kınık köyünde yer alan xanthos antik kenti likya ya başkentlik yapmış tarihi m ö. Antalya türkiye nin güneyinde akdeniz kıyı şeridinin en önemli turizm destinasyonlarından biri.

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

öyle ki iddia ediyoruz ilk 5 e girer.

Antalyada ki afraladislos antik şehri. Yüzyılda antik roma şehri pompeii deki kazıların başlamasıyla alanın penislerle dolu olduğu ortaya çıktı. Antik kenti gezmeye çıkarken hemen girişte bulunan büfeden kafeteryadan su almayı unutmayın. Yeşilin ve mavinin sarmaladığı bu güzel coğrafyada deniz ve kumdan öte köklü bir tarihi zenginliğe her bir yanda rastlıyorsunuz.

Antalya nın 18 km doğusunda aksu ilçesi sınırları içinde bulunan bir antik kent antalya nın kaş ilçesinde antik kent ve kaş ın likya dönemindeki isimlerinden biri günümüzde yaklaşık olarak konya ve karaman illerinin güneybatı antalya nın ise kuzeydoğu kesimlerini kapsayan bölgenin antik dönemlerdeki adı. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Bu topraklar yüzyıllar hatta bin yıllar boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış likya ve pamfilya birlikleri nin önemli kentlerini barındırmış.

Muhteşem bir manzaraya sahip olan antik şehir kral. Antalya nın gazipaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan antiocheia od cragum antik şehri turistlerin ilgi odağı haline geldi. Ms 79 da vezüv yanardağı nın patlamasıyla etrafa saçılan küllerin altında korunagelmiş antik sanat penis figürü açısından öylesine zengindi ki ingiliz antikacı richard payne knight burada bir antik bereket kültünün var olabileceğini iddia etti.

Antik aspendos şehri ve anfi tiyatrosu detaylı bilgi. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bölgeleriyle de dikkat çeken antalya mitoloji tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken antik kentlere ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Tiyatro ile birlikte antik kenti de ziyaret edecekseniz aynı biletle her ikisi de gezilebiliyor çok sıcaklarda sabah veya akşam üstü zamanı seçmek daha doğru gözüküyor. Myra limyra olympos phaselis side aspendos ve perge antik kentleri. Antalya il sınırları içerisinde çok sayıda antik kent bulunuyor.

Yüzyıla dayanan bir kent pek çok tarihi olaylara ve savaşlara sahne olan kentten günümüze ulaşan kalıntılar arasında kaya mezarları lahit mezarları ve likya kültürüne özgü dikme mezar anıtları var. Antalya ziyaretçilerine deniz kum güneş üçlüsünden çok daha fazlasını vadediyor. Muhteşem doğası pırıl pırıl denizi tertemiz sokakları kolay ve sakin yaşam tarzı bu sebeplerden bir kaçı.

Uygarlıklar havzası antalya dört bin yıldan bu yana pek çok medeniyeti bağrında büyüttü. Antalya türkiye nin en güzel şehirlerinden biri. Bunun çok haklı sebepleri var.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Uygarliklarin Besigi Efes Antik Kenti Filiz Gulten Kose Yazilari

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Daki Antik Kentler 14 Efsane Sehir

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Hierapolis Antik Kenti Nerede Hierapolis Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Leave a Reply