Antalya Kaş Antik Kentler

Antalya sahip olduğu arkeolojik alanlarla oldukça zengin bir şehir. Antalya da mutlaka gezmeniz gereken antik kentler.

Antiphellos Kultur Portali

Burası likya birliği nin başkenti olmasının yanı sıra unesco dünya kültür mirası listesi nde olmasıyla da önemli bir tarihi ve kültürel nokta.

Antalya kaş antik kentler. Yüzyıla kadar geri gitmektedir arnna ismi likya dilinde yazılmıştır. Likya dilindeki ismi arnna olan xanthos un tarihi i ö. Lahitler ise dağınık bir şekilde sıralanmıştır.

Kaya mezarları çoktur ve yönleri denize doğrudur. Antalya şehir merkezinde bulunan perge antik kenti ise tarihi görkemli sütunları ve halen devam eden kazılarıyla meraklıların bir nefeste gezeceği antik kentler arasında. Antalya da yaşıyorsanız veya tatil için bu güzel şehri seçtiyseniz vakit yaratıp mutlaka gezmeniz gereken örenyerleri ve antik kentleri sizler için listeledik.

önemli bir yayla köyüdür. Antalya kaş daki antik kentler kalkan kalamaki antalya kaş antalya türkiye kaş a bağlı belde olan kalkan kaş a 25 km. Antalya nın en batı ucuna kaş ilçesinin kınık beldesine muğla sınırına gidiyoruz ve xanthos ksanthos antik kenti ni ziyaret ediyoruz.

Yurt dışına kaçırılan ve çalışmalar sonucu türkiye ye getirilen yorgun herakles heykeli ve herakles lahti ile anılan kent çok sayıda heykel ve sanat eserinin bulunduğu önemli ören yerleri arasında. Antalya da bulunan antik kentler içinde kendine has bir güzelliğe sahip olan xanthos en az myra kadar değerli ve görülmesi gereken mekanlardan biri. Uzaklıktadır görülmeye değer bir koyun kıyısına kurulmuştur otelleri pansiyonları restoranları ve alışveriş mekanları ile her yıl binlerce turist çekmektedir.

Birçok heykel ve rölyef bulunmuş olup antalya müzesi nde sergilenmektedir. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Fellows tarafından keşfedilen antik kentin en önemli arkeolojik eserleri gemilerle londra daki british museum.

Kaş ın kuzeydoğusunda deniz seviyesinden 950 m. Xanthos antik kenti antalya nın kaş ilçesinde eşen çayı nın kenarındaki ovaya hakim iki tepe üzerinde kurulu. Xanthos un kral yolunda yürümeden kentin 5 bin kişiye yakın kapasiteli antik tiyatrosunu görmeden antalya yı terk edenin vay haline.

Güneşin ve turizmin başkenti antalya nın resmi tanıtım sitesidir. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Tarihin babası homeros sarpedon yönetimindeki xanthos lularin troya savaşlarına katıldıklarını yazar ki bu olay şehrin en eski.

Xanthos antik kenti xanthos vadisinde bulunan unesco dünya miras listesi nde yer alan antik kentimizdir. Antalya nın kumluca ilçesi sarıcasu köyü. 1838 yılında ilk kez ch.

Likya birliği nin merkezi olan ve unesco dünya mirası listesinde yer alan antik kentin tarihi mö 8. Antik kent denizden 850 metre yüksekte kurulmuştur.

Kas Gezilecek Yerler Listesi En Guzel 15 Yer Gezip Gordum

Kas Gezilecek Yerler Biz Evde Yokuz

Kas Ta Mutlaka Gezmeniz Gereken 10 Yer

Kas Gezilecek Yerler Muhtesem Yerler Listesi Gezicini

Kas Patara Antik Kenti

Kas Tatilinde Neler Yapilir Hellovillam

Kas In Tarihi Yerleri 13 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Kas Gezilecek En Iyi 10 Yer Kas Gezi Rehberi

Kas Gezilecek Yerler Listesi En Guzel 15 Yer Gezip Gordum

Leave a Reply