Antalya Daki Tiyatrosu Olan Antik Kentler

Kent biri büyük biri küçük iki tepe. Helenistik döneminden günümüze sur kuleler agora roma döneminden tiyatro stadyum çeşmeler vs gibi anıtsal yapılar hıristiyanlık dönemi olarak bilinen m s.

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Gezilecek yerler listesine ilk sıralara yerleştirmek gerekir tarihi oldukça eskilere dayanan bu kent birçok.

Antalya daki tiyatrosu olan antik kentler. Antalya ya gelip de e antalya da gezilecek yerler listesi oluşturmak istiyorsanız bu listede mutlaka antalya daki antik kentler olmalıdır. Kuzeyindeki torosların batı uzantılarından biri olan 2375 m. Antik tiyatro ayrıca konserler etkinlikler için kullanılmaktadır.

Side antik tiyatrosu na müzekart ile girebiliyorsunuz. Asırda romali lar tarafından inşaa edilmiştir. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

I s 2 y yılda aspendoslu theodoros un oğlu mimar zenon tarafından yapılmıştır. Antik kent denince ülkemizde ilk akla gelen illerden biridir antalya. Harita üzerinde antalya daki antik kentler.

Her yıl binlerce yerli yabancı turist aspendos u gezmektedir. Gezdiğimiz antik kentler arasında en geniş alana yayılmış olanı side olabilir. Bu kent ve bu kentin tam karşısındaki yamaçtaki senir köyünün kuzeyinde kurulmuş olan antik kentin güvenliği için bir nevi ileri karakol olarak inşa edilmiş.

2 olympos antik kenti. Ancak bir taraftan da yazın çok canlı olan yerlerin kış zamanında bu kadar hareketsiz ve ıssız olduğunu görmek de bir garip oldu. Antik dünyadan bu güne kadar gelebilmiş en sağlam tiyatrodur.

Antik tiyatro ayrıca konserler etkinlikler için halen kullanılmaktadır. Yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan alır. Antalya da görülmesi gereken antik kentler antalya ziyaretçilerine deniz kum güneş üçlüsünden çok daha fazlasını vadediyor.

çünkü antalya daki antik kentler ayrı olarak incelenmeyi hak ediyor. Antalya da gezilecek yerler isimli yazımızda bu konuyu geçiştirmek istemedik. Bu bölge her ne kadar tatil beldesi olarak ün yapsa da tatilden daha büyük değerlere sahip diyebiliriz.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bölgeleriyle de dikkat çeken antalya mitoloji tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken antik kentlere ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Antalya da birbirinden güzel ve görülmeye değer antik kentler bulunmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan antik kent o dönemlerden kalma birçok esere de ev sahipliği yapıyor.

Tiyatro curtius kardeşler tarafından imparator marcus avrelius a ithaf edilmiştir. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Selçuklular zamanında tiyatro restore edilmiş ve kervansaray olarak kullanılmıştır.

Yüzyılların göstergeleri ise kiliselerdir. Phaselis antalya ya 35 km uzaklıkta tekirova köyü nde ormanın içinde phaselis antik kenti bulunur.

Aspendos Antik Kenti Tarihi Villacentam Com

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Antik Kentleri

Leave a Reply