Antalya Bulunan Antik Kent

Doğusunda manavgat ın 7 km. Antalya da amfitiyatrosuyla meşhur antik kent rodos adasının lindos kentinde bulunan meşhur tapınak hindistan agra da bulunan meşhur anıt mezar antalya ili manavgat ilçesi yakınlarında bulunan antik kent antalya nın 18 km doğusunda aksu ilçesi sınırları içinde bulunan bir antik kent antalya ve çevresinde dağlarda bulunan doğal oyuklara yöre halkınca verilen ad.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Güneybatısında bulunan 350 400 m.

Antalya bulunan antik kent. Yüzyılda pamfilya ile birlikte lidya krallığının egemenliğine girmiş ve antik dönemin en önemli liman kent olmuştur. Xanthos un kral yolunda yürümeden kentin 5 bin kişiye yakın kapasiteli antik tiyatrosunu görmeden antalya yı terk edenin vay haline. Side mö 7 yüzyılda yerleşim yeri olarak hizmet veren antik kent 7.

Andriake antik kenti. Antalya nın demre ilçesinin çayağzı mevkinde bulunan antik kent ilçe merkezindeki myra antik kenti nin liman kentidir. Antalya da bulunan antik kentler içinde kendine has bir güzelliğe sahip olan xanthos en az myra kadar değerli ve görülmesi gereken mekanlardan biri.

Trysa kaş demre yolu üzerinde bulunan davazlar köyünün gölbaşı mahallesi yakınındaki platonun doğusunda yer alır. Aşağıda antalya da bulunan tiyatrosuyla meşhur antik kent için doğru cevabı bulacaksınız eğer bulmaca ü bitirmek için daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa navigasyonunuza devam edin ve arama fonksiyonumuzu deneyin. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 km. Side ismi nar anlamına geliyor. Trysa nın günümüze ulaşan en ünlü anıtı gölbaşı heroonu olarak isimlendirilen.

Antik kent tarihinin çok eskilere dayanmasından dolayı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Tek biletle hem antik kent hemde müze gezilmektedir. 7 side antik kenti.

Genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Antalya da görmeniz gereken 7 antik kent. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

özellikle tarihin içinde yaşamak istiyorsanız side tam size göre. Düzenlenen ve kazıların devam ettiği bölümünün içinde likya uygarlıkları müzesi yer almaktadır.

Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Daki Antik Kentler 14 Efsane Sehir

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Bulunan Tiyatrosuyla Meshur Antik Kent Neresidir Soru Cozumleri

Leave a Reply