Antalya Antik Nesneler

örneğin kaş ın çevresinde istlada apollonia isinda kyaenai gibi isimlerle anılan pek çok küçük kent kalıntısı var. Perge antik kenti antalya kent merkezine 17 km uzaklıkta aksu ilçesinde yer alıyor anadolu nun en düzenli roma dönemi kentleri arasında gösterilen perge mimari özellikleriyle öne çıkıyor.

Mugla Tarihi Yerler 25 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Antalya da bulunan antik kentler içinde kendine has bir güzelliğe sahip olan xanthos en az myra kadar değerli ve görülmesi gereken mekanlardan biri.

Antalya antik nesneler. Isim e posta bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı e posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet. Antalya ziyaretçilerine deniz kum güneş üçlüsünden çok daha fazlasını vadediyor. Ilk yorumu sen yapabilirsin.

Sırları çözülemeyen antik gizemli nesneler için henüz yorum yapılmamış. Antalya sahip olduğu arkeolojik alanlarla oldukça zengin bir şehir. Sırt çantanızı kapın ve bu büyüleyici yolculuğa işte bu 7 antik kentten başlayın.

Antalya da mutlaka gezmeniz gereken antik kentler. Selge kaş ve diğerleri antalya il sınırları içinde kalan antalya antik kentleri listesi oldukça uzun. Antalya il sınırları içerisinde çok sayıda antik kent bulunuyor.

Xanthos un kral yolunda yürümeden kentin 5 bin kişiye yakın kapasiteli antik tiyatrosunu görmeden antalya yı terk edenin vay haline. Antalya da yaşıyorsanız veya tatil için bu güzel şehri seçtiyseniz vakit yaratıp mutlaka gezmeniz gereken örenyerleri ve antik kentleri sizler için listeledik. Olur da yolunuz düşerse antik kentleri gezmeden sakın ayrılmayın bu şehirden.

Bir yorum yapın cevabı iptal et. Antalya antik kentleri. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bölgeleriyle de dikkat çeken antalya mitoloji tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken antik kentlere ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri bakımından ülkemizin en gözde yerlerinden birisidir antalya. 0242 2456666 belge geçer.

Antalya nın antik kentleri 1. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Myra limyra olympos phaselis side aspendos ve perge antik kentleri.

Bu topraklar yüzyıllar hatta bin yıllar boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış likya ve pamfilya birlikleri nin önemli kentlerini barındırmış. Antik pisidya bölgesinin dağ kentlerinden biri olan selge ise 1250 metre yükseklikte toroslar ın güney yamaçlarına.

Antalya Tarihi Yerler 37 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Antalya Nin Tarihi Yerleri Turna Com

Antalya Nin Tarihi Yerleri

Antalya Tarihi Yerler 37 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Antalya Tarihi Yerler 37 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Antalya Tarihi Eserler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Tarihi Yerler 37 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Antalya Tarihi Yerler 37 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Antalya Da Heyecanlandiran Kesif Antalya Cityzone

Leave a Reply