Ankyra Antik Kenti

Bu çok büyük bir sayı. Bizanslı stephanos un coğrafya sözlüğü nde kente bu adın mısırlıları denize dek sürüp çapalarına el.

Antik Donem Ankyra Antik Kenti Ankara

Burdur aa burdur un gölhisar ilçesindeki gladyatörler şehri olarak bilinen kibyra antik kenti nde roma dönemine ait tanrı heykelleri bulundu.

Ankyra antik kenti. 200 m uzunluğunda u şeklinde olan stadın ortasında. Kumluca finike karayolu d400 üzerinde bulunan finike elmalı karayolu d635 sapağından yaklaşık 5 5 km uzaklıktadır. Limyra örenyeri antalya ilinin finike ilçesinde bulunmaktadır.

Kibyra antik kenti burdur gölhisar ilçesinin horzum mahallesinde birbirinden derin yarlarla ayrılan hâkim üç tepelik üzerinde yer almaktadır. Ankyra gemi çarpması anlamına gelmekte. Antik coğrafya yazarı strabon a göre büyük iskender dönemindeki bir anadolu kenti olan kibyra da 30 bini aşkın bir ordu ve 2 binin üzerinde atlı birliği var.

Geri limyra antik kenti. Bin yıla değin inmektedir. Finike elmalı yolunda finike tarafından yaklaşık 4 km gidildikten sonra yuvalılar sapağına gelinir yolun sağ tarafı burada kahverengi limyra tabelası sizi.

Yolu takip ettiğinizde solda zamanının ihtişamlı stadyumlarından biri olan 10 bin kişilik stadion u göreceksiniz roma dönemine ait ms 23 yılında yapımına başlanmış olan bu stadyumda atletizm yarışlarının yanı sıra gladyatör savaşlarının da olduğu biliniyor. Kentin yerleşim alanı oldukça büy uu. Kibyra antik kenti nerede.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre antik kentte imparator kültü tapınağı nın güney yamacında yunan mitolojisi nde tıbbın ve sağlığın tanrısı olarak bilinen asklepios un heykeli 7 parça halinde ortaya. Izmir urla arasında vapur seferleri yapılmakta aynı zamanda e881 karayolundan ilerleyerek o 32 karayoluna bağlandıktan sonra d300 karayolundan klazomenai antik kentine gidebilirsiniz. Kentin yerleşim tarihi iç iii.

Klazomenai antik kentine gitmek için iki seçeneğiniz bulunmakta. Smyrna antik kenti kazı araştırma ve restorasyon projesi. Nora antik kenti nora antik kenti aksaray a 30 kilometre mesafedeki helvadere kasabası sınırları içerisinde kalan hasandağı nın eteğinde geniş bir alanda yer almaktadır.

Antik kentte roma ve bizans döneminden kalma şehir kalıntılarına ulaşılmaktadır ve kent döneminde önemli bir askeri merkezdir. Kibyra antik kenti ndeki lahitler stadion.

Ankyra Antik Kenti Ankyra Ne Demek Tatilyardimcim

Erkmen Senan Ankyra Antik Kenti Tiyatrosu Ankara

Ancyra Dan Ankara Ya

Ankyra Antik Kenti Ankyra Ne Demek Tatilyardimcim

Erkmen Senan Ankyra Antik Kenti Tiyatrosu Ankara

Erkmen Senan Ankyra Antik Kenti Tiyatrosu Ankara

Roma Donemi Nde Ankyra Ankara Roma Hamami

Ancyra Anitlar Geziler Antika

Erkmen Senan Ankyra Antik Kenti Tiyatrosu Ankara

Leave a Reply