Ankara Da Bulunan Antik Kentler

Isa nın yardımcılarının burada bulunduğu bilinir ve incil de adı geçen sayılı kentlerden biridir. Türkiye nin en güzel antik kentleri ve tiyatroları listesi.

Gordion Antik Kenti Gezimanya

Ankara eskişehir karayolunun yakınında sakarya sangarios ve porsuk nehirlerinin birbirlerine yaklaştıkları yerde polatlı nın 21 km.

Ankara da bulunan antik kentler. Milas tan bafa ya doğru giderken yaklaşık 13 kilometre kadar sonra yolun doğusun da bulunan ayaklı mevkiindeki tapınağın hala ayakta olan on alt. Her şehrimizde antik kentler bulunmakta olduğunu belirtmiştik ve sizde kısa tatillerinizi bu yakınınızda ki antik kentleri gezerek değerlendirebilirsiniz. Antik kentler genellikle ege ve akdeniz bölgelerinde görülmektedir.

Her geçen gün güncelleyeceğimiz bu antik kentler kategorimizin en önemlilerinden başlıca olanı izmir de bulunan efes antik kenti dir. Türkiye nin konumlandığı topraklarda var olmuş binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini antik kentler sayesinde gözlemlemek mümkün. Muhteşem bir kültürel birikimin üzerinde oturduğumuzu düşünerek türkiye de mutlaka ziyaret edilmesi gereken 20 antik kenti sıraladık.

Astronomi ve matematik alanında ünlü bilim insanı eudoksus tıp bilim insanı euryphon ressam polygnotos ve dünyanın yedi harikasından biri olan iskenderiye feneri nin mimarı sostratos da buralıydı. Antik kentler tarihin en güzel kalıntıları olarak günümüze kadar ulaşmışlardır. Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış izmir deki antik kentleri listeledik.

Doğu anadolu daki antik kentler 1 anzavurtepe aznavurtepe höyüğü ağrı. Kuzeybatısında ankara dan 90 km. Bu kadim medeniyetlerin yerleşim alanlarında görülecek paha biçilemez eserler var.

Bu kentin özelliği ise bilime sanata önem vermesi ve bu alanda önemli insanlar yetiştirmesidir. Kent hristiyanlık açısından büyük önem taşır çünkü hz. Izmir in bergama ilçesinde bulunan pergomon antik kenti mö 1.

Urartu döneminin en önemli kalıntılarından biri olan bu höyük 300 metre yüksekliğe sahip. Ağrı nın patnos ilçesinin 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alan anzavurtepe höyüğü halk arasında kot tepe olarak biliniyor. Türkiye nin en güzel antik kentleri.

Efes bergama agora ve izmir ve ilçelerindeki tüm antik kentler hakkında tarihi bilgiler ulaşım girişi ücreti ve tüm bilmeniz gerekenleri listemizden görüntüleyebilirsiniz. Ağrı daki en eski yerleşim yeri olduğu bilinen anzavurtepe höyüğü. Türkiye de antik kent denildiğinde akla ilk gelen izmir in selçuk ilçesinde bulunan efes antik kenti dir.

Ankara antik kentler ve eserler gordion frigya krallığı nın başkenti ünlü gordion şehrinin kalıntıları. Muğla nın datça ilçesinde bulunan bir antik kenttir.

Gordion Antik Kenti Eryaman Guncel Bilgi Paylasim Platformu

Gordion Antik Kenti Polatli Ankara Ankara Da Yapilacak Seyler

Gordion Antik Kenti Eryaman Guncel Bilgi Paylasim Platformu

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Ankara Rehberi Ankara Tarihi Yerler Ankara Gezi Rehberi Antik Kent Ve Eserler Ankara Parklar Ankara Antik Kentler Ve Eserler

Ankara Rehberi Ankara Tarihi Yerler Ankara Gezi Rehberi Antik Kent Ve Eserler Ankara Parklar Ankara Antik Kentler Ve Eserler

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Gordion Antik Kenti Anadolu Tarihine Isik Tutuyor

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Leave a Reply