Anavarza Antik Kenti Hakkında Bilgi Dünya Mirası

Anavarza kalesi kadirli kozan ve ceyhan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde bulunmaktadır. Zeugma antik kenti hakkında sizlere genel kültür niteliğinde çok önemli bilgilerden bahsedeceğiz.

Anavarza Antik Kenti Sayfa 1 Galeri Turizm 02 Nisan 2016 Cumartesi Antika Turizm Geziler

Güzel ülkemizin sınırları içerisinde bulunan tarihiyle kültürüyle unesco dünya mirası listesine girmeye aday olan zeugma antik kenti bizler için çok önemli bir değerdir.

Anavarza antik kenti hakkında bilgi dünya mirası. Fikret fatih gülşen restorasyonu tamamlama aşamasına gelen tarihi ala kapı nın 1 5 ay sonra açılacağını belirtti. Anavarza antik kenti yaz döneminde 09 00 19 00 kış döneminde ise 09 00 16 30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Bunlardan biri de adana da bulunan anavarza antik kenti dir.

Makalemizde adana il sınırları içerisinde yer alan anavarza kalesi hakkında. 14 09 2020 seyahat türkiye deki dünya miraslarının yer aldığı. Fikret fatih gülşen restorasyonu tamamlama aşamasına gelen tarihi ala kapı nın 1 5 ay sonra açılacağını belirtti.

Kaynaklarda anavarza kalesi diye de geçen bu yapı. Unesco dünya mirası tripadvisor da çumra türkiye bölgesi için 88 seyahatsever yorumunu 262 samimi resmi ve büyük fırsatları görün. Anavarza antik kenti adana.

Türkiye nin tarihi ve kültür turizminin köklü geçmişi anavarza antik kenti ören yerinde ziyaretçilerin gözleri önüne serilmektedir. Unesco dünya mirası geçici listesi nde yer alan yenilmez şehir anavarza antik kenti nde 2013 yılında başlayan kazı çalışmaları hakkında bilgi veren çukurova üniversitesi fen edebiyat fakültesi arkeoloji bölümü nde görevli dr. Unesco dünya mirası listesi 2021 en güncel liste 1 ocak 2021 itibariyle unesco dünya mirası listesi nde dünya miras alanı olarak belirlenmiş 1121 tane miras yer.

Anavarza antik kenti adana daki kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan ilçesinde yer alan etkileyici bir ören yeri ve antik kent adana nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda konumlanan bu kilikya şehri tarih süresince anazarba ayn zarba ve anazarbus gibi farklı isimlerle de anıldı. Unesco dünya mirası geçici listesi nde yer alan yenilmez şehir anavarza antik kenti nde 2013 yılında başlayan kazı çalışmaları hakkında bilgi veren çukurova üniversitesi fen edebiyat fakültesi arkeoloji bölümü nde görevli dr. Tlos antik kenti hakkında bilgi tarihi efsanesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri 2020 detaylarıyla yazımızda.

Anavarza antik kentinin ziyaret saatleri ve adresi. Efes antik kenti hakkında daha ayrıntılı bilgi için efes antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Tiyatrolar su kemerleri hamamlar mozaik yapılar kiliseler kuleler surlar ve kalelerden oluşan 143 dönümlük bir alana yayılmış olan bir antik kenttir.

çukurova nın göbeğinde yer alan anavarza antik kenti veya anavarza kalesi hala toprak altında kısımları bulunup keşfedilmeyi bekleyen bünyesinde birçok medeniyetin kültürünü barındıran bir eserdir. ülkemizde yer alan farklı medeniyetlerin kalıntılarına ve tarihi eserlerine sitemizde zaman zaman yer veriyoruz.

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Adana Anavarza Antik Kenti Adana Comg Geziler Seyahat Rehberi Anitlar

Anavarza Oren Yeri Kultur Portali

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Anavarza Antik Kenti Nin Zafer Taki Ziyaretcilerini Bekliyor Seyahat Haberleri

Anavarza Antik Kenti Adana Dunya Mirasi Turkiye Trt Avaz Youtube

Anavarza Antik Kenti Galeri Fikriyat Gazetesi

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Leave a Reply