Alanya Muzesinde Bulunan Syedra Antik Kent Buluntulari

Kent varlığını ise 13. Geçmiş tarihine bakıldığında alanya arkeoloji müzesi ve kültür bakanlığı görevlilerinin ortaklaşa yaptığı kazı çalışmaları sonunda antik kentin tarihini m ö.

Syedra Sedre

önemli arkeolojik ve kültürel değerlere sahip olan alanya da bulunan syedra antik kentindeki güzellikler gün yüzüne çıkartılıyor.

Alanya muzesinde bulunan syedra antik kent buluntulari. Agora tapınak tiyatro akropol ve nekropolüyle tam bir antik kenttir. Syedra antik kenti alanya merkez e 22 km uzaklıktaki seki köyü sınırları içerişinde bulunan syedra antik kenti günümüzde muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. We adviseren u om tours van syedra antik kenti van tevoren te boeken om uw plek vast te leggen.

Syedra anti kenti alanya ilçe merkezine 22 km uzaklıkta seki köyü nün üst kısmında yer almaktadır. Yüzyılda seki köyü sınırlarında bulunan bir tepede kurulmuştur. Bekijk alle attracties in de buurt van syedra antik kenti op tripadvisor.

Syedra antik kenti m ö. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Kentte bulunan yazıtlardan buranın geçmişte bir spor merkezi olduğu anlaşılır.

Bekijk alle 1 tours van syedra antik kenti op tripadvisor. Birol can yapılan araştırmalarda helenistik döneme ait seramikler kırmızı astarlı servis tabakları bizans. Yapılan toplantıda tanıtılan syedra antik kenti çalışmalarıyla ilgili bilgi veren syedra yüzey araştırma başkanı doç.

15 90 km summer garden 15 75 km megamall avm 15 83 km konaklı time center 15 84 km neva outlet 9 47 km turkish cooking class alanya. Birol can gelecek yıl altyapı çalışmalarının tamamlanması halinde antik kentte arkeolojik kazı. Antalya nın alanya ilçesi yakınlarında yer alan ve geçmişi mö.

Yüzyıla uzanan syedra antik kenti nde bu yıl tamamlanan yüzey araştırmalarından sonra gelecek yıl arkeolojik kazılara başlanması bekleniyor. Syedra antik kentine batıda halen ayakta olan anıtsal kapı ile girilir. Alanya yönünden gazipaşa ya giderken kargıcak geçildikten sonra sola seki köyüne girmek gerekiyor.

Roma imparatoru septimus severus un syedra antik kenti ne yazdığı bir teşekkür mektubundan hazırlanan yazıt alanya müzesi nde sergilenmekte. Seki köyü alanya gazipaşa yolu üstündedir. Syedra antik kenti alanya nın yaklaşık 18 km güneyinde selinus antik kenti nin 24 km kuzey batısında seki köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Syedra antik kentine ulaşım. Syedra antik kenti tarihi hakkında. Syedra arkeolojik yüzey araştırmaları başkanı doç.

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Attracties in de buurt van syedra antik kenti. Als u via tripadvisor boekt kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen.

Syedra Da Kazi Calismalari Basliyor

Syedra Antik Kenti Bluesyemre

Syedra Antik Kenti Alanya Syedra Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

Syedra Antik Kenti Antalya Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Alanya Da Syedra Antik Kenti Tekrar Canlanacak Arkeofili

Syedra Antik Kenti Arkeogezgin

Syedra Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri

Syedra Sedre

Syedra Antik Kenti Alanya Da Bir Antik Kent Rota Senin

Leave a Reply