Alalakh Antik Kenti

Lebedos antik kenti menderes gümüldür ile ürkmez arasında bugün kısık adı ile bilinen yarımada üzerinde kurulan lebedos 12 iyonya kentinden biri. Antik kyme kenti kalıntıları izmir den bergama ya giden yolun sol tarafında aliağa ilçesinin 6 kilometre güneyinde yer alıyor.

Unutulmus Krallik Antik Alalah Ta Arkeoloji Ve Fotograf Anamed

Olimpos antik kenti hakkında olimpos adını eski dönemlerde olimpos dağı olarak da bilinmekte olan tahtalı dağı ndan almaktadır.

Alalakh antik kenti. Hierapolis laodikeia tour vanaf us 440 00 hierapolis laodiekia tour vanaf us 396 43 turkije seven churches tour vanaf us 2 306 08 bekijk alle ervaringen in laodikeia antik kenti op tripadvisor. şehirden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta kuzeyde bulunmakta olan ve eteklerinde yanartaş adı ile bilinmekte olan aynı zamanda hiç sönmeyen bir ateş ile yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Alalakh antik kenti 2010 yılı çalışmaları.

Alalakh antik kenti nin dördüncü katında bulunan ve m ö. Deze tickets en tours in laodikeia antik kenti worden in meerdere talen aangeboden. Kazıların ardından sör leonard woolley kıymetli heykelleri ve kalıntıları londra ya götürür ve bu heykelleri british museum da sergiler.

Yüzyıla tarihlenen çok katlı saray ve sarayın odalarında bulunan hurri dilinde yazılmış tabletler çok değerlidir. Alalakh antik kenti hatay asi irmağı tel açana açana höyüğü diye anılan tarihi kalıntılar alanı asi irmağının kıyısında antakya reyhanlı yolunun bitişiğindedir açık müze konumundaki bu yerde.

Krallar Ve Tuccarlar Kenti Alalakh Aktuel Arkeoloji

Unutulmus Krallik Antik Alalah Ta Arkeoloji Ve Fotograf Anamed

Unutulmus Krallik Antik Alalakh Alem Dergisi

Baskent Alalakh Gun Yuzune Cikariliyor

Mukis Kralligi Nin Baskenti Kaziliyor Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Alalah

Krallar Ve Tuccarlar Kenti Alalakh Aktuel Arkeoloji

Unutulmus Krallik Antik Alalakh Alem Dergisi

Alalakh Instagram Posts Gramho Com

Leave a Reply