Alacahöyük Antik Kenti

Müze ve ören yeri yaz ve kış dönemi farklı saatlerde açılmakta ve kapanmaktadır. 1988 yılında tescil edilen boğazköy alacahöyük tarihi milli parkı çorum ili boğazkale ilçesinde yer almaktadır.

Alacahoyuk Antik Kenti Alaca Corum Turkiye Youtube

Alacahöyük antik kenti ve müzesinde müzekart geçmektedir eğer müzekart yoksa giriş ücreti 10 tl dir.

Alacahöyük antik kenti. Hierapolis antik kenti denizli. Alacahöyük ve alacahöyük müzesi fotoğrafları için tıklayınız. Alacahöyük ören yeri ve müzesi giriş bilgileri ve ücreti.

çorum ilinin 45 kilometre güneyindeki alaca höyük antik kentinde tanrıça hepat a ithaf edilen baraj mö 1240 lara. Dini tören ve sanat merkezi olan alacahöyük te 4 uygarlık çağı açığa çıkartılmıştır. Yaz dönemi denilen 1 nisan 1 ekim 10 00 ile 19 00.

Alacahöyük antik kenti alaca çorum türkiye emrah apaydın. Ankara da alacahöyük kazı başkanı 78 yaşındaki prof. Bunların içerisinden en önemli olanları alacahöyük antik kenti hakkında bilgi yazımızın kalanında ele aldık.

çorum alacahöyük antik kenti ilk çalışmaları osmanlı arkeolog theodor makridi tarafından yapılan alacahöyük hititlerin önemli sanat merkezlerinden biridir. Hattuşaş alacahöyük antik kenti alaca çorum. 4 farklı kültür katmanının içerisindeki 14 yapı katmanında farklı önemlerde yüzlerce yapı keşfedilmiştir.

Aykut çınaroğlu tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 1931 yılında mustafa kemal atatürk canlı olarak görme fırsatı bulamadığı ancak kitaplardan hakkında bilgi sahibi olduğu alacahöyük te kazı yapılmasını talep etmiştir. Alacahöyük kazısı başkanı antik kentin yanına gömüldü.

Antik kenti ve çevresinde çeşitli tarihi eserler bulunmaktadır. çatalhöyük neolitik kenti konya. şehir surları aslanlı kapı yer kapı ve yazılıkaya bunların başlıca örnekleridir.

Motorlarla gezmeye gittiğimiz alacahöyük çorum gezimizden seçmeler. Göbeklitepe neolitik kenti şanlıurfa. Alacahöyük antik kenti nde pek çok kültüre ait buluntudan bahsettik.

Alacahöyük ve boğazköy ü kapsayan alan 1988 de boğazköy alacahöyük millî parkı adıyla millî park ilan edilmiştir. 4 ayrı uygarlığın ortaya çıkarıldığı alacahöyük te roma bizans osmanlı geç frig tunç çağı ve geç kalkolitik çağlarına ait kalıntılar bulunmuştur.

Alacahoyuk Antik Kenti Villacim Kiralik Uygun Fiyatli Tatil Villalari

Alacahoyuk Antik Kenti Ve Muzesi Alacahoyuk Kral Mezarlari

Alacahoyuk Vikipedi

Alacahoyuk Muze Ve Oren Yeri Kultur Portali

Alacahoyuk Antik Kenti Biletim Blog

Anadolu Tarihi On Instagram Hattusas Alacahoyuk Antik Kenti Ancientarcheology Tarih Arkeolo Cool Places To Visit Road Trip Planning Tour Packages

Alacahoyuk Antik Kenti Hakkinda Bilgi Ders Tarih

Alacahoyuk E Ziyaretci Akini Yaylahaber

Alacahoyuk Hakkinda Her Sey Bilgeyik

Leave a Reply