Alabanda Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi

Efes antik kenti ülkemizin tarihi dokusunun zenginleşmesini sağlayan önemli yerlerden birisidir. Truva daki uygarlik katmanlari dünyaca ünlü antik kentlerden olan truva da 9 uygarlık katı olduğu kabul.

Alabanda Antik Kenti Ancient Theatre Arkeoloji Tiyatrolar Sehir

Alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki doğanyurt köyünde eskiden araphisar olarak adlandırılan doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir.

Alabanda antik kenti hakkında kısa bilgi. Izmir ilinin selçuk ilçesinde yer alan efes antik kenti. Efes antik kenti hakkında bilgi. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur.

Truva antik kenti çanakkale yakınlarındaki hisarlık tepesi nde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Yüzyılda helenleşmeden önce bir karya kenti idi.

Alabanda antik kenti nasıl gidilir alabanda antik kenti nerede alabanda antik kenti hakkında bilgi. Truva homeros un ilyada destanı na konu olmuştur. Efes antik kenti hakkında bilgi.

10 4 2013 00 00 00 okunma sayısı. Günümüze ulaşmış başlıca tarihi şehirlerimizden biri olan efes antik kenti hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Kentin adı muhtemelen karya dilinden gelir.

Kentin adı muhtemelen karya dilinden gelir. Roma imparatorluğu tarihini yakından tanımak ve bilgi edinmek için en önemli eserlerden biri niteliğinde olan palmira antik kenti günümüzde pek çok kişinin gidip görmek isteyeceği bir yerdir. Yunan roma ve türk olmak üzere birçok medeniyetin izlerini üzerinde taşımaktadır.

Alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki doğanyurt köyünde eskiden araphisar olarak adlandırılan doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir. Aspendos antik kenti tiyatrosu hakkında bilgiler. By erdal toprak 12 temmuz 2017.

Antik tiyatro nun karşısında geleneksel restoranlarda yemek yiyebilir ve hediyelik eşya dükkanlarından bir şeyler satın alabilirsiniz. Ayrıca türkiye de görmeniz gereken 10 antik kent adlı yazımızı okuyarak ülkemizin en önemli antik kentleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Izmir ilinde bulunan tarihi bir mekandır.

11 alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki. Kar dili çözülmemiş olduğu için sözcük anlamının ne olduğu bilinmemektedir. M ö 6 bin yıllarından kaldığı tahmin edilen cilalı taş devrinde yaşanıldığı öne sürülmüş bir şehirdir.

Yüzyılda helenleşmeden önce bir karya kenti idi. Truva antik kenti nerede. Kar dili çözülmemiş olduğu için sözcük anlamının ne olduğu bilinmemektedir.

Bu konuyla ilgili olarak pergamon antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Alabanda antik kenti ne giden yol ise asfalttan yapılmıştır ve ulaşım çok rahat bir şekilde sağlanmaktadır.

Alabanda Cine Belediyesi

Alabanda Antik Kenti Cine Aydin

Alabanda Araphisar

Tapinaklar Diyari Alabanda Antik Kenti Tatil Dukkani Blog

Alabanda Araphisar

Alabanda Araphisar

Tapinaklar Diyari Alabanda Antik Kenti Tatil Dukkani Blog

Alabanda Antik Kenti Cine Aydin

Alabanda Antik Kent Vikipedi

Leave a Reply