Akmonia Antik Kenti

Uşak ın banaz ilçesindeki akmonia antik kenti ile ilgili bilinen ilk çalışmalar johann franz tarafından başlatılmıştır buckler calder 1939. Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler yazı resim görüntü fotoğraf video müzik vb kültür ve turizm bakanlığı kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü nün 94949537 161 01 e 175097 sayılı izniyle yayınlanmış olup sitede yer alan bilgilerin çoğaltılması başka bir lisana çevrilmesi saklanması veya işleme tutulması da dahil.

Akmonia Antik Kenti Resmi Sitesi

Akmonia antik kenti ise uşak ili banaz ilçesi ahat köyünün güneyindeki yüksek tepe üzerinde bulunmaktadır.

Akmonia antik kenti. Uşak ın banaz ilçesi ahat köyünün güneyindeki asar mevkii denilen tepe üzerinde yer alan akmonia antik kentindeki yapılan yüzey araştırmaları sonucunda bu bölgede cam üretildiğine dair bulgulara ulaşıldı uşak ta ilk defa antik dönemde. Eski yunan ve roma arkaik klasik hellenistik ve roma yerleşimleri 39. Dinç m 2016 yılı uşak ili ve ilçeleri arkeolojik yüzey araştırması.

Günümüzde iç batı anadolu nun merkezinde bulunan uşak ın kuzeyinde kütahya doğusunda afyon güneyinde denizli batısında manisa illeri yer almaktadır. Batı anadolu nun pek çok merkezinde olduğu gibi uşak ve yakın çevresindeki antik kentlere dair ilk belirlemeler 19. Banaz akmonia antik kenti uşak antik phrygia nin merkezinde bir kent.

Uşak ın banaz ilçesindeki akmonia antik kenti ile ilgili bilinen ilk çalışmalar johann franz tarafından başlatılmıştır buckler calder 1939. Akmonia uşak ın banaz ilçesi ahat köyünün güneyindeki yüksek tepe üzerine kurulmuş antik bir kenttir. Akmonia antik kenti banaz akmonia antik kenti banaz photos akmonia antik kenti banaz location akmonia antik kenti banaz address akmonia antik kenti banaz akmonia banaz akmonia ahat köyü banaz akmonia antik kenti banaz akmonia ahat köyü banaz about.

şehitler mahallesi adnan menderes caddesi no. Akmonia antik kenti nde cam üretildiğine dair kanıtlar bulundu. Yüzyılda bölgeyi ziyaret eden gezginler tarafından aktarılmıştır.

Batı anadolu nun pek çok merkezinde olduğu gibi uşak ve yakın çevresindeki antik kentlere dair ilk belirlemeler 19. Akmonia antik kenti için yapmış olduğumuz web tasarım çalışmasında amacımız akmonia hakkına hiç bilgi sahibi olmayan insanlara ve arkeoloji ile ilgilenen kişilere kazılar ve bu antik kent hakkında web sitesi üzeriden bilgi aktarmak ve bu alanın antik turizmi bulunduğu bölgede canlandırmasını amaçlamaktı. 0 276 315 10 19.

Uşak yüzey araştırmaları işığında akmonia antik kenti uluslararası uşak arkeoloji çalıştayı 9 10 mayıs 2016 uşak baskıda. Yüzyılda bölgeyi ziyaret eden gezginler tarafından aktarılmıştır.

Akmonia Antik Kenti Resmi Sitesi

Akmonia Antik Kenti Home Facebook

Banaz Akmonia Antik Kenti Ve Usak Da Gezilecek Yerler

Lokalizasyon Akmonia Antik Kenti

Banaz Akmonia Antik Kenti Kultur Portali

Akmonia Antik Kenti Banaz Da Tarihi Yer

Akmonia Antik Kentinin Su Ihtiyacini Karsilayan Su Kanali Youtube

Banaz Akmonia Antik Kenti Kultur Portali

Akmonia Antik Kenti Resmi Sitesi

Leave a Reply