Agresif Antik Kenti

Kentin batısında ve güney bölümünde de nekropolis bulunmaktadır. Kıyıkışlacık köyüne milas dan kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nde Sezon Kazilari Tamamlandi Anadolu Ajansi

Aydın il sınırları içindeki magnesia antik kenti iç bölgede kurulmuş erken yunan kentleri açısından ender bir örnektir.

Agresif antik kenti. Yöre tarihi kurt bittel tarafından yapılan araştırmalar sonucunda neolitik m ö. Kyzikos kapıdağ eteklerinde bandırma erdek karayolunun geçtiği yerde kurulmuştur. Eğer özel aracınız ile gitmek isterseniz milas merkezde bulunan köy tabelasını takip edebilir oradan da iasos antik kenti ne ulaşabilirsiniz.

Bin ve kalkolitik m ö. önünden geçerken ne hediyelik eşya satan tezgahlar ne de turist dolu otobüsler görüyorsunuz. Kyzıkos antik kenti balıkesir.

Kentin en büyük nekropolisi gün dağı nın kuzeydoğu etekleri ile daha kuzeyde gryneion magnesia arasındaki antik yolun geçtiği vadinin kuzey yamaçlarında yer almaktadır. Muğla nın yatağan ilçesinde unesco dünya mirası geçici listesi nde yer alan 3 bin yıllık strakonikeia antik kenti nde yürütülen kazı çalışmalarında 2 bin 200 yıllık olduğu. Aydın ortaklar söke karayolu üzerinde yer alan az bilindik bir antik kent magnesia ortaklar a 4 km söke ye ise 16 km mesafede.

Aigai antik kentinde üç farklı bölgede nekropolis alanları yer almaktadır. Giderken incir e doyacağınızın garantisini verebilirim. Bölgenin doğal güzelliği drone ile görüntülendi.

Bazilikaya ait sütunlar ve tören alanı günümüze kadar ulaşmıştır magnesia antik kent merkezinden görülmeyen 2 yapısı ise. Burdur un gölhisar ilçesindeki gladyatörler şehri olarak bilinen kibyra antik kenti nde roma dönemine ait tanrı heykelleri bulundu. Iasos antik kenti muğla nın milas ilçesinin kıyıkışlacık köyünde yer alıyor.

Antik kentin koruma altına alınması gerektiğini vurgulayan kaya bunun yapılmaması halinde bir süre sonra doğal ve beşeri etkenler sonucunda büyük ölçüde tahrip olacağı ve mağaralardan eser kalmayacağını anlattı. Alanyaya uzaklığı 34 km gazipaşa uzaklığı ise 10 km dir. Bu yol antik kentin içinden ortasından geçmektedir.

Mö 400 lerde son yerleşilmiş alanlardan olan kent bir durak olması ve tarımcı niteliği dışında artemis kültürünü yansıtması açısından önemlidir. Bin dönem e kadar inmektedir. Alanyadan 26 km sonra yeşilöz köyü sahil kesiminde yeni yoldan değil sahil kısmına eski yola girmek gerekiyor.

Iotape antik kenti aytap iotape antik kenti alanya gazipaşa eski sahil karayolu üzerinde yer alır. Kentin güney kısmında yer alan tiyatro ya giderken aydın ın meşhur meyvesi incir bahçeleri içinden gidiyorsunuz.

Mersin 2 Bin 500 Yillik Antik Kentin Turizme Kazandirilmasi Isteniyor Son Dakika

Efes Antik Kenti

P9pu8b0j98s6zm

Efes Antik Kenti Ne Kovid 19 Nedeniyle 650 Ziyaretci Kotasi Sputnik Turkiye

Aizanoi Antik Kenti Nde Senfonik Konser Kutahya

Efes Teki Davetlerin Tarifesi Belli Oldu Sputnik Turkiye

Antalya Muzesi Nin Saldirgan Kazlari Perge Antik Kenti Ne Surgun Edildi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Efes Antik Kenti Nde Sosyal Mesafeli Yeni Donem Timeturk Haber

Asurlu Tuccarlarin Tabletleriyle Anadolu Da Yeni Antik Kentler Bulundu Sputnik Turkiye

Leave a Reply