Afrodisias Antik Kenti Iletişim

Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir. Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi içinde bulunan aphrodisias antik kenti menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır.

Afrodisias Antik Kenti Aydin

Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın.

Afrodisias antik kenti iletişim. Adını aşk ve güzellik tanrıçası aphrodite den alan aphrodisias özellikle roma çağında aphrodithe tapınımı ile ünlenmiş antik bir kent olup günümüzde de çok iyi korunmuş anıt yapıları ile türkiye nin en önemli arkeolojik yerlerinden biridir. Afrodisias veya afrodisyas grekçe. Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın.

Doğu batı ve kuzeydeki kapılar büyük olanlardır. Afrodisias antik kenti aydın ın karacasu ilçesinde yer alan uzun arkeoloji çalışmalarından sonra bulunmuş ve yoğun restore çalışmalarından sonra tanıtıma açılmış turizm bölgesidir. Adını güzellik tanrısından almasında ise en etkili faktör yetiştirmiş olduğu heykeltıraşlar.

Afrodisias antik kenti aydın iline bağlı karasu ilçesi geyre köyünde bulunmaktadır afrodisias antik tiyatro çağlayan tabiat parkı. Aydın ili ne bağlı karacasu ilçesinde yer alır. Afrodisias antik kenti dünya miras listesine alınan afrodisias aphrodisias antik kenti aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi sınırları içinde menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır.

Kentin kuzey ucunda yer alan stadyum elips planlı olup 262 metre uzunluğa ve 59 metre genişliğe sahiptir. Afrodisias adını yunan güzellik tanrısı olan afrodit ten aldığı bilinmektedir. Aphrodisiás tanrıça afrodit e adanmış birçok eski çağ kentinin ortak adı.

Aphrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir. Afrodisyas ya da afrodisias adlı kentlerin en ünlüsü anadolu nun güneybatısında eski karia bölgesinde günümüzde aydın ın karacasu ilçesine bağlı geyre mahallesinin bulunduğu yerdeydi. Afrodisias ile ilgili son olarak antik dünyanın en iyi korunmuş stadyumundan biraz bilgi verip yazıyı noktalayalım.

Afrodisias surlarla çevrilidir ve 6 adet sur kapısı vardır. Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir. Afrodisias antik kenti efes e 180 km pamukkale ye 1 100 km uzaklıkta geyre platosunda 600 metre rakımda bulunur.

Ilk bulunduğunda harabeler köy evleri ile iç içedir.

Aydin Afrodisias Orenyeri Ucret Adres Telefon Ve E Mail Bilgileri

Muzeler Org Afrodisyas Antik Kenti

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Afrodisias Antik Kenti Kultur Portali

Afrodisyas Muzesi Ve Orenyeri

Afrodisias Antik Kenti Ege Antik Kentler Serisi Ozlem Kesifte

Afrodisias Antik Kenti Kultur Portali

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Afrodisyas Muzesi Ve Orenyeri

Leave a Reply