Afrodisias Antik Kenti Aydın Arası Kaç Km

Yerleşmenin tarihi konusundaki bilgiler sınırlıdır. Afrodisias antik kenti nerede.

Sanliurfa Buharkent Aydin Arasi Kac Km Kmhesaplama Com

Aphrodisias antik kenti menderes irmağı nın bir kolu olan dandalaz çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır afrodisias antik kenti hakkında.

Afrodisias antik kenti aydın arası kaç km. Aydın ın güneydoğusunda karacasu ilçesine 10 km uzaklıkta geyre deki antik kenttir. Izmir aydin afrodisias yol güzergahı haritası yol tarifi planlama nasıl gidilir öğrenme izmir aydin afrodisias arası mesafe kaç km yol süresi kaç saat sürer hesaplama. Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın.

Afrodisias veya afrodisyas grekçe. Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir. Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi sınırları içinde yer almaktadır.

Byzantionlu istanbul stephanos kentin kuruluşunu yarı efsanevi babil kralı ninos a dayandırır. Lidya eyaletinin başkenti olan afrodisias kentinin zenginliği kültürel ve politik önemi yapılarının büyüklüğü ve ihtişamından anlaşılıyor. Aphrodisiás tanrıça afrodit e adanmış birçok eski çağ kentinin ortak adı.

Yunan roma dönemi mimari ve kent özelliklerini çok iyi yansıtan bir yerleşim yeri olan afrodisias antik kenti adını mitolojide yer alan aşk ve güzellik tanrıçası olarak bildiğimiz afrodit ten alan. Afrodisyas ya da afrodisias adlı kentlerin en ünlüsü anadolu nun güneybatısında eski karia bölgesinde günümüzde aydın ın karacasu ilçesine bağlı geyre mahallesinin bulunduğu yerdeydi. Kentin ilk adı olan ninoe nin kral ninos tan geldiği.

Afrodisias aphrodisias antik kenti aydın 13 mayıs 2016 15 04 arkeolojik haber 1987 yılında unesco nun dünya kültür miras listesine girmiş olan aphrodisias kenti 2004 senesinde de uzmanlardan oluşan jüri tarafından en iyi on antik kent listesine girmiştir.

Tokat Buharkent Aydin Arasi Kac Km Kmhesaplama Com

Afrodisias Antik Kenti Iki Bilet Blog

Afrodisias Antik Kenti Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Izmir Buharkent Aydin Arasi Kac Km Kmhesaplama Com

Afrodisias Antik Kenti Denizli De Gezilecek Yerler Ege Transfer Turizm Izmir Transfer

Gezen Bezgin Afrodisias A Yetistik

Afrodisias Antik Kent Aydin Nazilli Arasi Mesafe Afrodisias Antik Kent Aydin Nazilli Yol Haritasi Afrodisias Antik Kent Aydin Nazilli Kac Saat Kac Km

Maras Karacasu Aydin Arasi Kac Km Kmhesaplama Com

Afrodisias Aydin Arasi Mesafe Afrodisias Aydin Yol Haritasi Afrodisias Aydin Kac Saat Kac Km

Leave a Reply