Afrodiaz Antik Kenti

M ö 1 yüzyılda zoilos tarafından yapımına başlanan tapınak m s 130 yılında tam olarak bitirilmiştir. Aphrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir.

Afrodisias Antik Kenti Kilsan Blog

Mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak geçen aphrodite hepiniz bildiği afrodit isminden alan aphrodisias özellikle antik roma çağında tapınak olarak kullanılan bir yer olmakla günümüze kadar korunaklı bir şekilde gelmesi onun şöhretine şöhret katmıştır türkiye nin en önemli arkeolojik yeri olması ile dünya.

Afrodiaz antik kenti. Adanmış kent afrodisias trt belgesel afrodis. Afrodisias surlarla çevrilidir ve 6 adet sur kapısı vardır. Yunan roma dönemi mimari ve kent özelliklerini çok iyi yansıtan bir yerleşim yeri olan afrodisias antik kenti adını mitolojide yer alan aşk ve güzellik tanrıçası olarak bildiğimiz afrodit ten alan.

Geç helenistik roma ve bizans dönemlerine ait izler taşıyan büyük oranda mermerden inşa edilen bir antik kenttir. Yapıların yazıtlar ve kabartmaların iyi korunmuş olması bu antik kenti arkeolojik olarak oldukça önemli bir hale getirmektedir. Antik kent için ilk kazma 1961 de vurulurken günden güne fotoğrafçılıkta ünlenecek ara güler ve ömrünü bu antik kente adayacak bilim adamı kenan erim bugün dünya çapında tanınıyor.

Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi içinde bulunan aphrodisias antik kenti menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır. Kentin kalbinin attığı yer olarak bilinen afrodit tapınağı heykel okulunun yanında bulunmaktadır. Https youtu be afdqcnyv0f8 adanmış kent afrodisias belgeselimizden alınan bir kesiti izlemektesiniz.

Ismini antik yunan tanrıçası afrodit den alan antik kentin geçmişi mö 6. Afrodisias antik kenti dünya miras listesine alınan afrodisias aphrodisias antik kenti aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi sınırları içinde menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır. Doğu batı ve kuzeydeki kapılar büyük olanlardır.

Antik dönemde 40 adet sütuna sahip olan tapınağın günümüze ulaşmış 14 adet sütunu hala gökyüzünü selamlamaktadır. Aydın da bulunan afrodisias antik kenti. Lidya eyaletinin başkenti olan afrodisias kentinin zenginliği kültürel ve politik önemi yapılarının büyüklüğü ve ihtişamından anlaşılıyor.

Ilk bulunduğunda harabeler köy evleri ile iç içedir. Afrodisias antik kenti efes e 180 km pamukkale ye 1 100 km uzaklıkta geyre platosunda 600 metre rakımda bulunur. Afrodisias aphrodisias antik kenti tarihçesi.

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Seyahat Haberleri

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Aydin Haberleri

Afrodisias Antik Kenti Ara Guler In Kesfettigi Kent Yorum Guncel

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Ne 1 Milyona Yakin Ziyaretci Bekleniyor

Afrodisias Antik Kenti Ulkemizdeki Tarihi Bir Zenginlik Youtube

Aphrodisias Antik Kenti Nerede Aphrodisias Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Leave a Reply