Adramytteion Antik Kenti Hakkında Bilgi

Aspendos antik kenti tiyatrosu hakkında bilgiler. Bunların içerisinden en önemli olanları alacahöyük antik kenti hakkında bilgi yazımızın kalanında.

Adramytteion Vikipedi

Antik tiyatro nun karşısında geleneksel restoranlarda yemek yiyebilir ve hediyelik eşya dükkanlarından bir şeyler satın alabilirsiniz.

Adramytteion antik kenti hakkında bilgi. Antik çağ tarihçilerinden özellikle strabon sonrasında heredot ve stephanos byzantinos un eserlerinde görkemli yerleşimleri bahis konusu edilen bölgede odak noktasını adramytteion şehri. Aspendos antik kenti hakkında bilgi edinmek için mutlaka incelenmesi gereken bir yapı varsa o da aspendos un ünlü antik tiyatrosudur. Dünyanın en eski ve en iyi korunmuş açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyan bu yapı yaklaşık 15 bin izleyici kapasiteli olup şehrin roma imparatorluğu tarafından yönetildiği zamanlarda inşa ettirilmiştir.

Roma imparatorluğu tarihini yakından tanımak ve bilgi edinmek için en önemli eserlerden biri niteliğinde olan palmira antik kenti günümüzde pek çok kişinin gidip görmek isteyeceği bir yerdir. Edremit körfezine hakim deniz ticareti ve savunması açısından antik misya bölgesinin en. Adramyttium doğusunda antik madra dağları kuzeyinde ida kaz dağları ile çevrili havran euenos ile karıncaçay olloios arasında bulunan körfez kıyısında kurulu antik kent kentin kurucusu kral alyattes ın oğlu kral kroisos un kardeşi adramys tir.

Antik kent burdur sagalassos antik kenti tarih türkiye. Ancak 2004 yılının sonlarında burhaniye belediye başkanı fikret akova nın çabalarıyla antik liman ve dalgakıranların ortaya çıkarılması için çalışmalar başlatılmış ve bir arkeolojik park alanı oluşturulmuştur. 4 farklı kültür katmanının içerisindeki 14 yapı katmanında farklı önemlerde yüzlerce yapı keşfedilmiştir.

Alacahöyük antik kenti kalıntıları. Bu konuyla ilgili olarak pergamon antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Edremit körfezine hakim deniz ticareti ve savunması açısından antik misya bölgesinin en önemli.

Yazılı kaynaklarda bu bilgilerin dışında adramytteion thebai ile ilgili antik tarih ve destanlarda başka bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili olarak milet antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Adramytteion doğusunda antik madra dağları kuzeyinde de ida kaz dağları ile çevrili havran euenos ile karıncaçay olloios arasında bulunan körfez kıyısında kurulu antik kent kentin kurucusu kral alyattes ın oğlu kral kroisos un kardeşi adramys tir.

Alacahöyük antik kenti nde pek çok kültüre ait buluntudan bahsettik. Adrmytteion antik şehri bölgesindeki 1950 ve 1960 larda konut yapımı sebebiyle oluşan yıkıma karşın hakkında erken bilgi sahibi olunan bölgenin önemli antik şehirlerinden biridir.

Adramytteion Antik Kenti Tarihi Ve Turistik Yerlerimiz

Adramytteion Antik Kenti Nde Bin 200 Yillik Ikinci Kilise Bulundu

Adramytteion Antik Kenti Nde Ilk Tarim Izleri

Adramytteion Antik Kenti Balnet Net

Adramytteion Antik Kenti Kultur Portali

Adramytteion Antik Kenti Nde Ilk Tarim Izleri

Adramytteion Antik Kenti Arkeolojik Kazilari Basladi Cri Turk

Adramytteion Adramytteion Antik Kenti Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Adramytteion Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply