Adada Antik Kenti Hakkında Bilgi

Adada ya çok uzak olmayan bugünkü kesme civarında kocaköy asarı ve kasımlar yolu üzerinde zorzila harabeleri olarak adlandırılan eski bir yerleşim alanı da bulunmaktadır ki bu harabe muhtemelen roma döneminde kurulmuş olan zorzila antik kenti dir. Adada antik kenti isparta nasıl gidilir adada antik kenti isparta nerede adada antik kenti isparta hakkında bilgi.

Adada Antik Kenti Isparta Sutculer Isparta Adada Antik Kenti Isparta Nerede Adada Antik Kenti Isparta Hakkinda Adada Antik Kenti Isparta Neresi Adada Antik Kenti Isparta Nasil Gidilir

22 isparta sütçüler ilçe karayolu üzerinde yer alan.

Adada antik kenti hakkında bilgi. Antik kilikya bölgesinin ticareti ile de çok önemli liman şehri olan aegeae yani ayas antik kenti mö 1. Ramsey tarafından tespit edilmiştir. Adada antik kenti sütçüler isparta sütçüler ilçe karayolu üzerinde yer alan antik kent sağrak köyü ne 2 km il merkezine 90 km uzaklıktadır.

12 1 2013 00 00 00 okunma sayısı. Anazarba anazarbos ve aynızarba isimlerle de bilinen anavarza kalesi nin tam olarak ne zaman yaptırıldığı hakkında kesin bir bilgi mevcut değil. Efes antik kenti hakkında bilgi sahibi olmak isteyenleri buraya alalım.

Isparta adada antik kenti nin ismi ilk olarak artemidoros da geçmektedir kent 1888 yılında ilk olarak g. Hirschfeld ve aynı zamanda w m. Adada dağlık bir arazide kurulmuştur.

Yüzyılda en şaşaalı devrini yaşamıştır. Yüzyılda termesosla adada arasında yapılan bir anlaşma metninde geçmektedir. Kentin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte mö ii.

şehrin ismi ilk olarak artemidorosda geçmektedir. Ayas antik kenti hakkında bilgi helenistik dönemde izmir bergama da olduğu gibi dünyanın üç kutsal asklepieion tapınağından biri ile bilinen şehirde akan suyun kutsal olduğu ve tedavi edici özelliği olduğu. Bulunduğu bölgeyi çam ağaçları ve ardıç ağalarıyla süslemiş ve kendini sadece ziyaretçilerine açmaktadır.

önemli kalıntılardan biri olan antik kent kovada gölü nün güneydoğusunda bulunmaktadır. Adada antik kenti isparta nın sütçüler ilçesinde bulunan adada antik kenti pisidia bölgesinin antik kentleri arasında yer almaktadır.

Isparta Sutculer Gezi Yazisi Plani Rehberi Ornegi Turlari Butik Oteller

Adada Antik Kenti Isparta Neredekal Com

Adada Antik Kenti Kultur Portali

Adada Antik Kenti Gezievreni Com

Adada Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Gezilecek Yerler

Adada Antik Kenti Sutculer Adada Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

Adada Antik Kenti Kultur Portali

Adada Antik Kenti Sutculer Adada Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

Adada Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply