ürdün Petra Antik Kenti

Eski nebati uygarlığının gül kırmızı kenti olan petra ürdün ün güneyinde yer alıyor ve akabe körfezi kıyılarından kuş uçuşu yaklaşık 133 km yi bulan great rift vadisi nin bir parçası olan wadi araba nın doğusunda yer alıyor. Arap ülkelerine girdiğimiz andan itibaren bize benzerlikleri kadar farklılarına da alışmaya çalışıyordum.

Urdun Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Turna Com

ürdün de bulunan bu kent tarih yolculuğuna çıkacakların ilk durağında bulunmayı kesinlikle hak ediyor.

ürdün petra antik kenti. Eğer amman üzeri gidilecekse petra antik kenti ürdün ün başkentine yaklaşık 250 km uzaklıktadır. Gizem ve cazibeyle dolu bu gül kırmızısı kaya oymalı şehrin görkemiyle yarışabilecek hiçbir şey yok. Amman dan çok fazla ziyaretçi gelen antik kente sürekli otobüs seferleri bulunmaktadır.

Kum taşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş tapınaklar amfi tiyatro mezarlar ve rölyeflerden oluşan yapı yaklaşık 100 kilometre kare alana yayılmaktadır. Dünyanın en gözde ve gizemli antik kentlerinden birinin ürdün deki petra olduğunu inkâr etmek çok zor. Petra antik kenti arap çöllerinde kayıp bir mücevher dünyanın da en gizemli yerlerinden biri nebatiler den kalma bir kayıp şehir.

Dünyanın en seçkin antik yerlerinden birinin ürdün deki petra olduğunu inkâr etmek çok zor. Petra antik kenti ürdün jordan haziran 7 2020 haziran 19 2020 tarihinde yayınlandı nafidurmus tarafından petra antik kenti ürdün sınırları içinde lut gölü ile akabe körfezi arasında kalan bölgededir. Petra antik kenti hakkında 11 bilgi 08 02 2016 görenleri kendine hayran bırakan kayalara oyulmuş yapılarıyla dikkat çeken ve binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapan bu antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Bizim pide ile lavaş arasında kalmış ekmekleri bol şekerle demlenen çayları tozları pislikleri ile ürdün e inene kadar arap kültürüne uyum sağlamayı başarmıştım. El hazne ve roma döneminde yapılan amfitiyatro en bilinen yapılardır. Ya da deniz yolu ile akabe körfezi ne gidilebilir.

Antik kente girmek için ürdün ün başkenti amman a uçakla girmek en uygun yoldur. ürdün de yer alan petra antik kenti nin geçmişi mö 400 yılına dayanıyor petra antik kenti mö 400 ila ms 106 yılları arasında nebatiler in başkenti konumundaydı. Petra antik kentinde tiyatro tapınak ev gibi yapılar kireç taşına oyularak yapılmıştır.

Insanlık tarihinin en görkemli ve iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan petra her adımda insanı kendine hayran bırakan olağanüstü bir yer. ürdün petra antik kenti.

Urdun De Gezilecek 9 Yer Obilet Com Blog

Petra Gezi Rehberi Gezimanya

Urdun Un Gizli Hazinesi Petra Antik Kenti Urdun Gezi Rehberi Ntv

Urdun Deki Petra Antik Kenti Nde Devasa Buyuklukte Yeni Bir Yapi Bulundu Onedio Com

Petra Antik Kenti Nerede Hangi Ulkede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Petra Antik Kenti Ve Gizemli Oykusu 4k Youtube

Gefallt 332 Mal 1 Kommentare Haberler Com Haberlercom Auf Instagram Petra Antik Kenti Urdun Cool Places To Visit Travel Pictures Places To Travel

Urdun Un Gorkemli Antik Kenti Petra Seyahat Haberleri

Petra Antik Kenti Petra Antik Kenti Hakkinda Kisa Bilgi

Leave a Reply