Zeugma Antik Müzesi

Zeugma mozaik müzesi nde zeugma antik kenti nden çıkarılan buluntular sergilenmektedir. David kennedy tarafından 1993 yılında belkıs zeugma antik kentinde yapılan kurtarma kazısı sırasında kelekağzı mevkiinin doğusundaki tepede ulaşılan ilk roma villasının taban mozaik döşemesinin bir bölümünün kaçakçılar tarafından kaçırıldığı belirlendi.

Zeugma Mozaik Muzesi Nde Hedef 1 Milyon Ziyaretci Gaziantep Pusula Gazetesi

Zeugma antik kenti.

Zeugma antik müzesi. Unesco dünya mirası listesine giriş yapmaya aday olan antik bir şehirdir. Yaklaşık 20 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan. Selevkos nikator mö 300 de büyük iskender in fırat nehri ni geçtiği yerde selevkeia euphrates ismiyle bir kent kurmuştur.

Zeugma mozaik müzesi ile sergi ve konferans merkezi nin toplam oturum alanı 30 000 metrekare olup 25 000 metrekare kapalı alana sahiptir. Zeugma mö 300 civarında büyük iskender in generallerinden selevkos i nikator tarafından kurulmuş bir antik şehirdir. Yaklaşık 20 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan.

Ilk olarak kurucusu adına fırat da selevkosya anlamına gelen selevkaya euphrates olarak anılan şehir roma imparatorluğu tarafından ele geçtikten sonra köprü. Belkıs zeugma gaziantep in nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir. Fırat ın geçilebilir en sığ yerinde olması askeri ve ticari bakımdan çok stratejik bir bölge olması nedeniyle tarihin her.

Bugün gaziantep ilinin nizip ilçesine 10 km uzaklıktaki belkıs mahallesi eteklerindedir. Bu kentin karşısına da eşi apama nın adıyla ikinci bir kent kurarak bu. Büyük iskender in generali olan euphrates fırat nehri nin en stratejik noktasına kendi adını verdiği seleukeia euphrates şehrini kurar.

Zeugma mozaik müzesi rekor üstüne rekor kiriyor. 20 bin dönümlük araziye kuruludur. 1921 yılında tbmm tarafından gazi unvanını almış olan antep bölgenin en gelişmiş şehirlerinden biridir.

Belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır. 3 adet yapı topluluğundan oluşan komplekste a blokta zeugma antik kenti nden getirilen mozaikler b blokta gaziantep ve çevresinde yapılan kazılarda ele geçen doğu roma dönemi ne ait kiliselerin taban mozaikleri c blokta ise idari kat. Belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır yaklaşık 20 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan belkıs zeugma antik kenti.

Mozaiğin getiriliş öyküsü gaziantep arkeoloji müzesi ve avustralya üniversitesi nden prof. Zeugma antik kent müzesi zeugma antik kenti gaziantep ilinin nizip ilçesine yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır.

19 mayıs atatürk ü anma gençlik ve spor bayramı nda 2 bin 987 kişiyi ağırlayarak tarihinin en çok ziyaret edildiği günü yaşayan zeugma müzesi ertesi gün de 3 bin 115 ziyaretçi sayısına ulaş. Büyük iskender in generallerinden i.

Zeugma Mozaik Muzesi Turkiye Gaziantep Cocukla Geziyorum

Zeugma Mozaik Muzesi Nerede Zeugma Mozaik Muzesi Tarihcesi Eserleri Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Zeugma Mozaik Muzesi Ne Ziyaretci Ilgisi

Zeugma Mozaik Muzesi Ve Cingene Kizinin Iade Edilen Calinmis Parcalari Youtube

Zeugma Mozaik Muzesi Gezi Rehberi Ertugrul Gunay Kose Yazilari

Zeugma Mozaik Muzesi Gaziantep In Neresindedir Nasil Gidilir 2020 Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri Tatil Seyahat Haberleri

Zeugma Mozaik Muzesi Kultur Portali

Zeugma Mozaik Muzesi Ziyaretci Rekoru Kirdi Kitap Sanat Haberleri

Zeugma Mozaik Muzesi

Leave a Reply