Zeugma Antik Kenti

Bu kentin karşısına da eşi apama nın adıyla ikinci bir kent kurarak bu. Bugün gaziantep ilinin nizip ilçesine 10 km uzaklıktaki belkıs mahallesi eteklerindedir.

Zeugma Antik Kenti Gastronomi Tarihini De Aydinlatacak

Forum gaziantep ten zeugma antik kenti ne yürüyerek 15 20 dakikada ulaşmanız mümkündür.

Zeugma antik kenti. Zeugma antik kenti. Fırat ın geçilebilir en sığ yerinde olması askeri ve ticari bakımdan çok stratejik bir bölge olması nedeniyle tarihin her. Gaziantep antik kenti ilgili güncel gelişme resim ve haritalar ile üye forumları bulunuyor.

çingene kızı mozaiği ile özdeşleşen zeugma da toprağın altında daha sayısız mozaik yatıyor. Selevkos nikator mö 300 de büyük iskender in fırat nehri ni geçtiği yerde selevkeia euphrates ismiyle bir kent kurmuştur. Ilk olarak kurucusu adına fırat da selevkosya anlamına gelen selevkaya euphrates olarak anılan şehir roma imparatorluğu tarafından ele geçtikten sonra köprü.

Gaziantep şehir merkezine 56 km mesafede olan zeugma antik kenti güneydoğu anadolu projesi gap kapsamında bölgede inşa edilen birecik barajı nın suları altında kalmadan gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bulunan roma mozaikleriyle tanınıyor. Antik kentin kuruluşu mö 300 dolaylarında makedonya kralı büyük iskender in generallerinden olan i. Belkıs zeugma gaziantep in nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir.

Zeugma mö 300 civarında büyük iskender in generallerinden selevkos i nikator tarafından kurulmuş bir antik şehirdir. Eğer gaziantep kalesi ni de ziyaret etmeyi düşünüyorsanız kale ziyaretinden sonra müzeye gitmenizi tavsiye ederiz. Located in modern gaziantep province turkey it was named for the bridge of boats or zeugma that crossed the euphrates river at that location.

Belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır yaklaşık 20 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan belkıs zeugma antik kenti. Zeugma antik kenti günümüzde gaziantep sınırları içinde bulunan mö 300 yılında kurulmuş olan antik bir kenttir zeugma nizip ilçesi belkıs mahallesindedir antik kentin içinde bulunan dünyaca ünlü mozaikler ve eski tarihi ile insanları cezbetmektedir. Zeugma mosaic museum contains mosaics from the site and is one of the largest mosaic museums in the world.

Belkıs zeugma antik kenti ve mozaikleri nizip gaziantepzeugma nın tarihçesi. ζεῦγμα is an ancient city of commagene. Zeugma antik kenti ndeki muzalar evi kazısında aynı dönemde yapılmış yeni mozaikler gün yüzüne çıkarıldı.

Zeugma antik kenti nasıl gidilir. Zeugma antik kenti gaziantep nizip ilçesinin 10 km doğusunda belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir. Büyük iskender in generallerinden i.

Zeugma antik kenti gaziantep in nizip ilçesine 10 km uzaklıkta yer alan belkıs köyü nün tepeleri kurulmuş antik kent.

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgiler By Kesfegelcom Medium

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Roma Harikasi Zeugma Antik Kenti Kultur Tatileksper Com

Zeugma Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Tarihcesi Nizip Gaziantep Gezilmesi Gereken Yerler

Zeugma Antik Kenti Ve Muzesi

Zeugma Antik Kenti Nde Yurutulen Muzalar Evi Kazisi Sona Erdi Postkolik

Muzeler Org Belkis Zeugma Antik Kenti

Leave a Reply