Zeugma Antik Kenti Ve Müzesi

Bu kentin karşısına da eşi apama nın adıyla ikinci bir kent kurarak bu. Zeugma mozaik müzesi rekor üstüne rekor kiriyor.

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma antik kenti ziyaret saatleri ve giriş ücreti dünyanın en önde gelen mozaik müzelerinden biri olan gaziantep mozaik müzesi ni nisan ekim ayları döneminde 08 00 18 30 saatleri arasında kasım mart ayları döneminde ise 09 00 17 00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Zeugma antik kenti ve müzesi. Belkıs zeugma gaziantep in nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir. Unesco dünya mirası listesine giriş yapmaya aday olan antik bir şehirdir. Büyük iskender in generallerinden i.

Türkiye yi ziyaret etmek için tek başına sebep oluşturabilecek bir zenginliğe sahiptir. 19 mayıs atatürk ü anma gençlik ve spor bayramı nda 2 bin 987 kişiyi ağırlayarak tarihinin en çok ziyaret edildiği günü yaşayan zeugma müzesi ertesi gün de 3 bin 115 ziyaretçi sayısına ulaş. 20 bin dönümlük araziye kuruludur.

Zeugma antik kenti nde yapılan kazılarda çıkarılan mozaiklerin sergileneceği ve dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi unvanına sahip olan gaziantep zeugma mozaik ve arkeoloji müzesi 23 haziran da başbakan recep tayyip erdoğan tarafından açılacak. Zeugma mozaik müzesi ile sergi ve konferans merkezi nin toplam oturum alanı 30 000 metrekare olup 25 000 metrekare kapalı alana sahiptir. Fırat ın geçilebilir en sığ yerinde olması askeri ve ticari bakımdan çok stratejik bir bölge olması nedeniyle tarihin her.

Iletişim bilgileri belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır. 3 adet yapı topluluğundan oluşan komplekste a blokta zeugma antik kenti nden getirilen mozaikler b blokta gaziantep ve çevresinde yapılan kazılarda ele geçen doğu roma dönemi ne ait kiliselerin taban mozaikleri c blokta ise idari kat. Gaziantep zeugma mozaik müzesi sanat tarihçileri arkeologlar aynı zamanda tarih ve kültür meraklılarının göz bebeği bir müzedir.

Zeugma antik kenti gaziantep ilinin nizip ilçesine yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Görüş öneri ve diğer talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Görüş öneri ve diğer talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gerek bina büyüklüğü gerekse sergilenen mozaiklerin kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak bilinmektedir. Zeugma antik kenti. Belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır yaklaşık 20 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan belkıs zeugma antik kenti.

1921 yılında tbmm tarafından gazi unvanını almış olan antep bölgenin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Iletişim bilgileri belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır. Selevkos nikator mö 300 de büyük iskender in fırat nehri ni geçtiği yerde selevkeia euphrates ismiyle bir kent kurmuştur.

Zeugma Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Tarihcesi Nizip Gaziantep Gezilmesi Gereken Yerler

Zeugma Mozaik Muzesi

Anadolu Nun Tarihi Miraslari Zeugma Antik Kenti Ve Mozaik Muzesi Seyahat Bontena

Zeugma Antik Kenti Ve Muzesi

Zeugma Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgiler By Kesfegelcom Medium

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Roma Harikasi Zeugma Antik Kenti Kultur Tatileksper Com

Gaziantep Gezi Rehberi Zeugma Antik Kenti Hakkinda Bilgi Gezimanya

Zeugma Vikipedi

Leave a Reply