Zeugma Antik Kenti Hakkında Bilgi

300 civarında büyük iskender in generallerinden selevkos nikador tarafından kurulmuş bir antik şehirdir. Zeugma kenti hakkında bilgi verirken son olarak ulaşıma değinilebilir.

Belkis Zeugma Antik Kenti Gezimanya

Zeugma antik kenti gaziantep in nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta yer alan günümüzde kazı çalışmalarının devam ettiği unesco dünya mirasları listesi ne girmeye aday antik bir şehirdir.

Zeugma antik kenti hakkında bilgi. Antik kentin kuruluşu mö 300 dolaylarında makedonya kralı büyük iskender in generallerinden olan i. Gaziantep in merkezinden nizip ve belkıs a giden araçlarla zeugma antik kenti nin bulunduğu bölgeye ulaşabilirsiniz. Yüzyılda roma hâkimiyetine geçtikten sonra köprü geçit anlamına gelen zeugma ismiyle anılmıştır.

Zeugma antik kenti hakkında bilgi 8 şubat 1921 te büyük halk meclisi nin kararıyla gazi unvanını alan antep güneydoğu anadolu bölgesinin sanayi bakımından en gelişmiş kentidir. Kenti olan gaziantep tarımıyla olduğu kadar sanayisiyle de türkiye ekonomisine ehemmiyetli katkılarda bulunur. Belkıs zeugma gaziantep in nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir.

Dönemin bütünleşmiş karma kültürlerine sahiplik yapmış 20 000 dönümlük arazi üzerine kurulmuş ve dünya tarihinde önemli bir yeri olan zeugma antik kenti gaziantep şehir merkezine 50 km mesafede bulunmaktadır. Belkıs zeugma antik kenti gaziantep ili nizip ilçesi belkıs köyü sınırları içerisinde fırat nehri nin kıyısında yer alır yaklaşık 20 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan belkıs zeugma antik kenti. Daha sonra ise bu noktalardan kalkan minibüslerle zeugma antik kenti ne ulaşarak bu eşsiz antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

Gaziantep şehir merkezine olan fırat nehri nin kıyısında yaklaşık 20 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. Bugün gaziantep ilinin belkis şehri eteklerindedir. Türkiye nin en kalabalık 8.

Ilk olarak kurucusu adına fırat lı selevkos anlamına gelen selevkaya euphrates olarak anılan şehir roma imparatorluğu tarafından ele geçtikten sonra köprü anlamina gelen. Zeugma antik kenti hakkında sizlere genel kültür niteliğinde çok önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Selevkos nikator mö 300 de büyük iskender in fırat nehri ni geçtiği yerde selevkeia euphrates ismiyle bir kent kurmuştur.

Zeugma dan bir görüntü zeugma m ö. Büyük iskender in generali selevkos nikator un kurduğu antik kent m ö. Fırat ın geçilebilir en sığ yerinde olması askeri ve ticari bakımdan çok stratejik bir bölge olması nedeniyle tarihin her.

Zeugma antik kenti nerededir. Bu kentin karşısına da eşi apama nın adıyla ikinci bir kent kurarak bu. Büyük iskender in generallerinden i.

Zeugma antik kenti. Zeugma antik kenti günümüzde gaziantep sınırları içinde bulunan mö 300 yılında kurulmuş olan antik bir kenttir zeugma nizip ilçesi belkıs mahallesindedir antik kentin içinde bulunan dünyaca ünlü mozaikler ve eski tarihi ile insanları cezbetmektedir. Nizip e bağlı belkıs mahallesi eteklerinde yer alan kentin gaziantep in nizip ilçesine uzaklığı ise sadece 10 kilometredir.

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgiler By Kesfegelcom Medium

Gaziantep Gezi Rehberi Zeugma Antik Kenti Hakkinda Bilgi Gezimanya

Zeugma Antik Kenti Nerede Zeugma Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Belkis Zeugma Antik Kenti Gezilecek Yerler

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Gaziantep Gezi Rehberi Zeugma Antik Kenti Hakkinda Bilgi Gezimanya

Leave a Reply