Truva Antik Kenti Hangi Ildedir

Truva antik kenti nde bulunan truva atı tamamen sembolik bir şekilde ziyaretçiler için yapılmıştır. Truva antik kenti çanakkale.

Truva Antik Kenti Ve Truva Ati Gezi Rehberi Seyahatdergisi Com

Truva ören yeri çanakkale ili tevfikiye köyünde yer almaktadır.

Truva antik kenti hangi ildedir. çanakkale de tevfikiye köyünün yakınlarında bulunan ünlü antik kente merkezden düzenli olarak otobüs seferi yapılmaktadır. Truva hangi ildedir. Sorusunun ve daha binlerce başka soruların cevaplarını sizin için araştırıyor cevaplıyoruz.

Troia ilk olarak arkeolog henrich schliemann tarafından kazılmaya başlanmış. Homeros un ilyada destanı ndan referans alarak 1870 yılında troia yı bulmak için çıktığı yolda hedefi aslında priamos un efsanevi definesini bulmak olan schliemann birçok eseri tahrip ederek kentin alt kısmında olduğunu düşündüğü. Mynet cevaplar görüşleriniz başkaları için çok değerli.

Truva savaşının yaşandığı bu antik kent ilk kurulduğu dönemden beri önemini hala korumaktadır. çanakkale yi ziyarette bulunanların ilk görmek istedikleri yer bu kenttir. 5 km ilerledikten sonra truva antik kenti ne ulaşılıyor.

Tarihiyle yaşanmışlığıyla sizi derinliklerine çekecek olan truva antik kenti görmek için daha fazla beklemeyin. Hisarlık adı ile bilinen bu yere ulaşmak için çanakkale ezine karayolu üzerinde 30 km de bulunan çıplak ve tevfikiye sapağından içeriye giriliyor. Truva antik kenti tarihi hakkında kısa bilgi.

Xfgiven fotograf xfvalue fotograf xfgiven fotograf admin 07 02 2018 8 5 672. Ilios veya ilion olarak da anılan bu çok önemli antik kentin yeri ve kalıntıları karamenderes antik dönem ismi skamandros ve dümrek antik dönem ismi simois ırmaklarının vadileri arasındaki kalkerli bir platonun eteğinde ege denizi kıyısından 6 km. Troya troya örenyeri.

Truva antik kenti nerede nasıl gidilir. Savaşın gerçekte olup olmadığının bile tartışıldığı bir ortamda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi bahsi geçen savaştan 500 yıl sonra ortaya çıkmış bir destandan yola çıkarak böyle bir at hikayesi gerçekte yaşanmıştır demek imkansız. Ve çanakkale boğazı kıyısından 4 5 km uzaklıkta stratejik öneme sahiphisarlık tepesindedir.

Sorusunun ve daha binlerce başka soruların cevaplarını sizin için araştırıyor cevaplıyoruz. 1 772 yorum makale ve 2 027 resme bakın. Truva antik kenti hangi ilimizdedir.

çanakkale truva antik kenti hangi ilimizdedir.

Truva Antik Kenti Troya Nerede Ve Nasil Gidilir Gezilecek Yerler

Troya Antik Kenti Hangi Ilimizdedir Truva Neresidir

Truva Antik Kenti

Troya Vikipedi

Truva Antik Kenti

Truva Antik Kenti Hangi Ilimizdedir Gezbenimle

Truva Ati Heykeli Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri

Truva Antik Kenti Nerededir

Truva Antik Kenti Nerededir

Leave a Reply