Troya Antik Kenti çanakkale Hakkında Bilgi

Troya antik kenti unesco dünya. Truva ören yeri çanakkale ili tevfikiye köyünde yer almaktadır.

Truva Antik Kenti Troya Truva Ati Canakkale Tanitim

Gezimanya da çanakkale hakkında bilgi bulabilir çanakkale gezi notlarına fotoğraflarına turlarına ve videolarına ulaşabilirsiniz.

Troya antik kenti çanakkale hakkında bilgi. Sırasında çanakkale de truva kalıntılarının bulunduğu bölgeye gelerek burada truva savaşı kahramanları hakkında hayranlık hislerini belirterek onları methettiğini belirtmiştir. çünkü böylesine tarihi olaylara şahit olmuş troya antik kenti nde gezilip görülecek çok az yer var. Dilerseniz kendi çanakkale yazılarınızı sitemizde yayınlayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere çanakkale il merkezine 37 kilometre uzaklıktaki tevfikiye köyü girişinde 2013 yılında yapımına başlanan ve 10 ekim 2018 tarihinde ziyarete açılan troya müzesi hakkında geniş bilgi vermek istiyoruz. Troya müzesi troya ören yeri girişinde 100 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilmiştir. Eğer filmini izleyip kitaplarını okuyup büyük bir gazla bu şehre gelirseniz muhtemelen epey bir hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

Homeros un ilyada destanı ndan referans alarak 1870 yılında troia yı bulmak için çıktığı yolda hedefi aslında priamos un efsanevi definesini bulmak olan schliemann birçok eseri tahrip ederek kentin alt kısmında olduğunu düşündüğü. Mö 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır. Troya müzesi binası yüksekliği troya antik kenti nin kazı öncesi yüksekliği ile eşit olacak şekilde tasarlanmıştır.

Troya homeros un ilyada destanı nda bahsedilen troya savaşı nın yapıldığı yer olarak da bilinen troya antik kenti unesco dünya miras listesi ne 1998 yılında girmiştir. Hisarlık adı ile bilinen bu yere ulaşmak için çanakkale ezine karayolu üzerinde 30 km de bulunan çıplak ve tevfikiye sapağından içeriye giriliyor. Troia ilk olarak arkeolog henrich schliemann tarafından kazılmaya başlanmış.

5 km ilerledikten sonra truva antik kenti ne ulaşılıyor. Dillere göre troya ya da troia da denilen truva antik kenti eski yunan tarihinde truva savaşı na ev sahipliği yapmış çanakkale nin hisarlık ilçesi sınırları içinde yer alan ve zamanında müreffeh bir şekilde yaşamış büyük bir antik kenttir. Kazı çalışmaları çok yetersiz kalmış ve bölgeye yeterince ışık tutulamamış durumda.

Antik kent çanakkale merkez ilçesini bağlı tevfikiye köyünün batısında. Troya tüm detayları ile burada yaşatılmaktadır. Truva troya antik kenti gezilecek yerler.

Truva antik kenti tarihi hakkında kısa bilgi. Truva troya troia ilion antik kenti homeros un ünlü iliada destanının da geçtiği kabul edilen truva çanakkale boğazının asya kıyısındaki hisarlık tepesinin üzerinde kurulmuş. Truva eskiden deniz kıyısındaymış karamenderes nehrinin getirdiği alüvyonlar kenti kıyıdan uzaklaştırmış.

Truva Antik Kenti Canakkale

Troya Antik Kenti Kultur Portali

Troya Antik Kenti Kilsan Blog

Truva Antik Kenti Canakkale Gezilecek Yerler Yolcu360

Troia Kazi Heyeti Baskanlari Istanbul Da Bulustu

Troya Antik Kenti Kilsan Blog

Troya Vikipedi

Canakkale Troya Truva Antik Kenti Hakkinda Bilgi Nerede

Canakkale Troya Truva Antik Kenti Hakkinda Bilgi Nerede

Leave a Reply