Timgad Antik şehri

Burası bugünkü adı timgad olan thamugadi antik kentiydi. Roma imparatoru trajan şehri annesi marcia büyük kız kardeşi ulpia marciana ve babası marcus ulpius traianus anısına kurmuştur.

Cezayir De Bir Antik Sehir Timgad Forum Gercek Sehir Geziler Tarih

Timgad var under antiken en stad i nuvarande algeriet.

Timgad antik şehri. Timgad eski adı ile thamugas veya thamugadi cezayir in aurès dağları ndaki bir roman berberi kasabasıydı. Timgad izgara şehir antik şehri timgad antik kentinin kuruluş hikayesi kuzey afrika da sınırlarını genişletmeye başlayan roma imparatorluğu afrika da bulunan ve göçebe tarzda yaşayan yerel kabilelerin direnişi ile karşılaştı. Bir kısmı çölün kumlarına gömülü roma zafer takı karşısındaydı.

4 859 likes 27 comments ancient travel antik seyahat ancient travel on instagram. Yüzyılı aşkın bir süre sonra. Antik bir şehrin sırları çözülüyor.

Timgad arabisch تيمقاد ist der heutige name der römischen stadt thamugadi deren überreste sich etwa 40 kilometer östlich von batna in algerien befinden. Staden grundades som den romerska kolonin thamugas av kejsaren trajanus omkring år 100 men övergavs under 600 talet. Ms 100 yılı civarında imparator trajan tarafından kurulmuştur.

Timgad eski adı ile thamugas veya thamugadi cezayir in aurès dağları ndaki bir roman berberi. Korkusuz kâşif gözlerine inanamıyordu. Timgad cezayir in aures dağlarındaki bir roman berberi kasabası.

1765 yılında iskoçyalı james bruce tarafından keşfedilene kadar çöl kumlarına gömülü halde terkedilmiş halde bekliyordu. Timgad antik şehri de cezayir in kuzey afrika nın cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlıyor. Imparator traianus ms 100 yılında bu şehri kurduktan sonra roma kuzey afrika topraklarında tahıl zeytinyağı ve şarap üretimini teşvik etti.

Im norden und osten der antiken stadt liegt der moderne ort timgad. Die ausgrabungsstätte wurde 1982 zum unesco weltkulturerbe erklärt weil hier die typische struktur römischer stadtgründungen noch gut erkennbar ist die in. Bu ilginç keşiften sonra uzun bir süre gereken önem gösterilmedi.

Cezayir in kuzeydoğusundaki aures dağları nda yer alan antik kent imparator trajan tarafından roma askerlerinin yerleşmesi için yaptırılmış bir şehirden günümüze kadar ayakta kalmayı başaran kalıntıları içeriyor. Iskoçyalı james bruce 1765 yılında cezayir de bu keşfi yaptığında. Kasabanın tam adı colonia marciana ulpia traiana thamugadi dir.

Ruinerna som ligger ca 35 km från staden batna är ett av de bästa ännu.

Cezayir In Izgara Sehri Timgad Antik Kenti Gezebildigin Kadar

2000 Yil Oncesinden Muhtesem Bir Sehir Planlamasi Yirtikharita

Aman Ibb Gormesin Roma Doneminde Sehir Planlamasi Cezayir Deki Timgad Antik Sehri Arka Guverte

2000 Yil Oncesinden Muhtesem Bir Sehir Planlamasi Yirtikharita

Timgad Mukemmel Sekilde Korunmus Cezayirli Pompei Nereye

Cezayir De Bir Antik Sehir Timgad Forum Gercek

2000 Yil Oncesinden Muhtesem Bir Sehir Planlamasi Yirtikharita

2000 Yil Oncesinden Muhtesem Bir Sehir Planlamasi Yirtikharita

Unimetre Kuzey Afrika Da Bulunan Harika Bir Sehir Facebook

Leave a Reply