Tarihi Antik Kentler

Odeon meclis binası konferans salonu olarak kullanılmış antik bir yapı. Türkiye de bulunan tüm antik kentler listesi bu kategorimiz içerisindedir.

Izmir In Antik Kentleri Detayli Liste Obilet Com Blog

Halbuki türkiye de kültür bakanlığının taşınmaz kültür varlığı olarak belirlediği 77 adet antik kent vardır.

Tarihi antik kentler. Efes bergama agora ve izmir ve ilçelerindeki tüm antik kentler hakkında tarihi bilgiler ulaşım girişi ücreti ve tüm bilmeniz gerekenleri listemizden görüntüleyebilirsiniz. Andriake mö 197 yılında seleukos hanedanı kralı iii. Her şehrimizde antik kentler bulunmakta olduğunu belirtmiştik ve sizde kısa tatillerinizi bu yakınınızda ki antik kentleri gezerek değerlendirebilirsiniz.

Antik kentleri gezerken o zamandan günümüze insanlığın yaşadığı gelişmeleri düşünecek ve belki de bugünde yaşıyor olduğunuz için mutlu olacaksınız. Antik kent denince sanırım herkesin aklına efes gelir. Bir yaz tatilinde doğa şöleni sunan bu bölge antik kentleriyle yolculuğumuza gizem de katıyor.

Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış izmir deki antik kentleri listeledik. Türkiye nin her yerinde birçok antik kent bulunmakta. Antiokhos un kenti ptolemaioslar dan ele geçirmesiyle tarih shnesine çıkmıştır.

Antik kentte yer alan stadyum en büyük ve en iyi korunmuş antik stadyum olarak biliniyor. Hititlerden romalılara büyük iskender den bizanslılara selçuklu devletinden osmanlı imparatorluğuna kadar birçok medeniyet ülkemiz topraklarında yaşamıştır. Antik kente adını veren afrodit tapınağı ise tarih boyu çeşitli dinler için tapınak olarak kullanılmış kadim bir yapı.

Burası antik kent denildiğinde eminim akla ilk gelen yerlerden birisidir. Görenler hayran kalır henüz görmemiş olanların ise aklına facebook ta arkadaşının tiyatroda çekilmiş resmi gelir. Tarihi ise milattan önce 6000 lere kadar gider.

Isa nın yardımcılarının bulunduğu bir kaç kentten birisidir. ülkemizde bulunan antik kentler. çünkü türkiye tarihi boyuna birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Hristiyanlık açısından da önemlidir. Antika arkeoloji antik tarih hakkında daha fazla fikir görün. Ege antik kentler cenneti bundan hiç şüphemiz yok.

Incil de adı geçen ve hz. Andriake antik kenti bulunduğu koyun her iki yakasınada yayılmıştır. Antik kentlerde yer alan her kalıntı bize geçmiş medeniyetlerden bir ipucu fısıldıyor.

02 ağu 2018 pinterest te kapriziös adlı kullanıcının antik kentler panosunu inceleyin. Bundan dolayı bizim için kesinlikle keşfedilmesi gereken ilham verici bir rota. Antik kentler binlerce yıl öncesinden günümüze kadar ulaşan tarihi yerlerdir.

Efes izmir in selçuk ilçesinde bulunmaktadır.

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Turkiye De Gormeniz Gereken 10 Antik Kent Tatil Dukkani Blog

Izmir De Gormeniz Gereken 5 Antik Kent Turna Com

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent

Ege Deki Antik Kentler Kilavuzu Garentaday Blog

Turkiye Deki En Etkileyici Antik Kentler Mynet Seyahat

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 18 Antik Kent Onedio Com

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Leave a Reply