Stratonikeia Antik Kent

Stratonikeia da her dönemden önemli tarihi olaylar ve yapılar ile ilgili yazıtlar vardır. Selçuklulardan kalma bir hamam ile osmanlı döneminden kalma şaban ağa camisi bunun kanıtıdır.

Yatagan Yakininda Bulunan Stratonikeia Antik Kenti Kuzey Kapisi Ve Ana Cadde Fotograflari Picture Of Stratonikeia Ancient City Yatagan Tripadvisor

Seleukos eşi stratonike yi oğlu antiokhos a verdi.

Stratonikeia antik kent. Kies een andere datum. 2 van 25 dingen om te doen in mugla. Karia bölgesinin önemli kentlerinden olan antik kent adını seleukos kralı antiokhos un karısı stratonike den almıştır.

Populaire tours activiteiten in en om mugla. Bu antik kentte yer alan kale kalıntıları ana giriş kapısı oda mezarları küçük bir tiyatro küçük bir tapınak ve akropol bölümün bir kısmı günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Yüzyılın ilk çeyreğinde seleukos kralı i.

Stratonikeia bouleuterionundaki iki örnek türkiye deki nadir eserlerde. Er zijn helaas geen tours en activiteiten beschikbaar om online te boeken op de data die u heeft geselecteerd. στρατoνικεια muğla nın yatağan ilçesinde bulunan karya ve roma dönemine ait antik yerleşimdir.

Batısındaki yatağan milas karayolu üzerindeki eskihisar köyü sınırları içerisindedir kent i ö. Kent antik dönemde kurulmuş olmakla birlikte selçuklu ve osmanlı dönemlerinde de yerleşim görmüştür. Antiokhos da önce üvey annesi sonra eşi olan stratonike adına kent kurdu.

Stratonikeia antik kenti muğla nın yatağan ilçesi nin 6 7 km. Buraya yolunuz düşerse sevdiklerinizle birlikte gelip. Antiokhos un karısı stratonike nin adının verilen ve ölümsüz aşklar ile gladyatörlerin kenti olarak bilinen stratonikeia da geç.

Stratonikeia antik kenti muğla nın yatağan ilçesinin 6 7 km batısında yatağan milas karayolu çıkışında 1 km mesafede yer alan eskihisar mahallesi ile iç içe bir antik kent.

Stratonikeia Antik Kenti Lagina Ya Cok Yakin Picture Of Lagina Yatagan Tripadvisor

Karia Da Bir Buyuk Antik Kent Stratonikeia Antik Kenti Aryum Turizm

Stratonikeia Antik Kenti Mugla Tripadvisor

Stratonikeia Antik Kenti Mugla Tripadvisor

Stratonikiea Theatre Picture Of Stratonikeia Antik Kenti Mugla Tripadvisor

Mugla Da Gun Yuzune Cikan Tarih Stratonikeia Antik Kenti Yeni Asya

Stratonikeia Antik Kenti Kultur Portali

Stratonikeia Antik Kenti Mugla Tripadvisor

Cumhurbaskani Erdogan Stratonikeia Antik Kenti Ni Ziyaret Etti

Leave a Reply