Smyrna Antik Kenti Nerede

Admin 14 02 2018 0 3 060 konu etiketleri. Smyrna antik kenti kazısı facebook sayfası smyrna research excavation conservation project.

Smyrna Antik Kenti Detayli Tanitimi Tarihi Turistik Yerleri Gezilecek Yerleri Smyrna Antik Kenti Nerede Ve Nasil Gidilir

Smyrna agorası nın altyapısında birçok su kanalı vardır ve bunlardan ikisi hala işler vaziyettedir.

Smyrna antik kenti nerede. Smyrna antik kenti. Smyrna kenti bu tepecik üzerinden ovaya doğru geniş bir alana yayılır. Roma döneminde pınarlardan akan suyu kentin aşağı mahallelerine veya suyun az olduğu mahallelere ulaştırmak üzere.

5 bin yillik tarihi smyrna ayağa kalkiyor izmir in ilk kuruluş yerlerinden olan ve uygarlık tarihinin 5 bin yıllık izlerini günümüze taşıyan smyrna antik k. Yunanistan da ise atina sparta korinthos gibi kent devletleri kendi aralarındaki çekişmeler nedeniyle ortak düşmanları olan perslere karşı politik ve askeri birlik sergilemekten uzaktılar. Antik dönemde batısı ve güneyi denizle çevrili küçük bir yarımadacıktır.

Izmir smyrna antik kenti kazıları sırasında bulunduktan sonra koruma altına alınan mitolojik bir varlık satyros kabartması için restorasyon çalışması başlatıldı. Kent ve yerleşim yerinde pınarlar da bulunuyor. Agora bazilikası bodrum kat graffiti.

Smyrna antik kenti bayraklıya bağlı tepekule mahallesinde bulunmakta olup şehir merkezinden rahatlıkla ulaşılabilir. Yüz ölçümü yaklaşık yüz dönüm olan bayraklı höyüğü bir düzlük üzerinde kurulu küçük bir tepeciktir. Smyrna antik kenti kazısı.

4 yüzyıl da anadolu pers egemenliği altında yaşamakta idi. Smyrna antik kenti kazı araştırma ve restorasyon projesi. Aşağıdaki haritayı kullanarak smyrna agora antik kenti nerede bulunduğunu haritadaki yerini nereye yakın görebilir ve yol tarifi alabilirsiniz smyrna agora antik kenti konumuna yakın yerleri görmek için buraya tıklayınız.

Smyrna izmir bayraklı daki höyük üzerinde yer alır. Smyrna antik kenti smyrna antik kenti tarihi smyrna antik kenti nerede smyrna antik kenti nasıl gidilir smyrna bayraklı höyüğü smyrna athena tapınağı. Izmir in yaşayan tarihi smyrna agora antik kenti.

Smyrna agora antik kenti adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi için buraya tıklayınız. Smyrna agora antik kenti sanatın oldukça yoğun olduğu felsefenin ilk ortaya çıktığı yer olarak biliniyor izmir namazgah semti yakınlarında bulunan bu örenyeri tanıtımının iyi yapılmaması ve devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları sebebiyle birçok gezginin varlığından bile haberi olmadıkları yerlerden.

Izmir In Yasayan Tarihi Smyrna Agora Antik Kenti Kampbros

Smyrna Agora Antik Kenti Ve Bayrakli Hoyugu Rota Senin

Smyrna Antik Kenti Gun Yuzune Cikiyor

Izmir E Adini Veren Antik Kent Smyrna Youtube

Smyrna Agora Antik Kenti Agora Orenyeri Izmir Gezicenga

Izmir In Yasayan Tarihi Smyrna Agora Antik Kenti Kampbros

Izmir In Yasayan Tarihi Smyrna Agora Antik Kenti Kampbros

Smyrna Agora Antik Kenti Ve Bayrakli Hoyugu Rota Senin

Agora Oren Yeri Antik Kent Nerede Nasil Gidilir Izmir Agora Oren Yeri

Leave a Reply