Sillyon Antik Kenti Nerede

Sillyon antik kenti eteklerinden çıkan su kaynağı 100 yıllardan beri insanlar tarafından kullanılıyor. Sillyon antik kenti ne nasıl gidilir.

Silyon Antik Kenti Antalya Serik Hava Cekimi Youtube

Antik kente giderken yolu bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz tabelaları takip etmek yeterli.

Sillyon antik kenti nerede. Sillyon antik kenti antalya ilinin serik ilçesinde bulunmaktadır. Uzaklıkta olan aspendos ve perge arasında yüksekçe bir tepe üzerinde kurulmuş yerleşim yeridir. Sillyon bu günkü antalya nın serik ilçesine 16.

Aspendos antik kenti ile perge antik kenti arasında konumlanan bu antik şehir günümüzde bir yamaç üzerine kurulmuş ve ulaşılabilirlik bakımından diğer antik şehirlerden biraz daha zordur. Sillyon antik kentine girişte herhangi bir ücret ödenmiyor. Sillyon adı verilen suyun kentle aynı yaşta olduğu tahmin ediliyor.

Sillyon antik kenti giriş ücreti. Güney anadolu da pamphylia bölgesindeki antik kent sillyon serik in yanköyünde yer almaktadır kentin troya savaşlarından sonra amphilokhos mopsos ve kalkhas yönetimindeki göçmenler tarafından denizden 210 m etre yükseklikte düz bir tepe üzerinde kurulmuştur. Kilometrelik uzaklıkta antalya alanya karayolunun 29.

Bu nedenle sillyon antik kenti nerede gibi sorular sıkça sorulmaktadır. Antalya serik ilçesine 15 km. Kilometresinde bulunan sapaktan 8 kilometre içeride bulunmaktadır.

şu an harabe durumundadır. Kentin yüksekte olması nedeniyle tırmanış seven gezgin iseniz sillyon antik kenti ne gitmeyi düşünebilirsiniz. Sillyon antik kentine nasıl gidilir.

Antalya serik ilçesine 15 belek merkeze 21km serik merkeze 18 km mesafede. Sillyon antik kenti. Sillyon antik kenti.

Sillyon Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Sillyon Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri

Sillyon Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Sillyon Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Sillyon Antik Kenti Nerede Ht Gastro

Antalya Sillyon Antik Kenti Hakkinda Bilgi Uydudan Sillyon Antik Kenti Sillyon Antik Kenti Nerede Sillyon Antik Kenti E Nasil Gidilir Antalya Gezi Sitesi

Sillyon Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri

Sillyon Antik Kenti Rota Senin

Buyuk Iskender In Saldirmaya Cekindigi Sillyon Antik Kenti Yorum Guncel

Leave a Reply