Side Antik Kenti Tarihi

Bronz çağ ında luvilerin side bölgede yaşadığı arkeolojik kazılarla kanıtlanmıştır. Yüzyılda tüm pamfilya ile birlikte lidya krallığı nın egemenliğine girmiş lidya krallığı.

Side Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Side antik kenti iki kuleli ana giriş kapısının karşısında yer alan ve m s.

Side antik kenti tarihi. Apollo nun güneşi selamlamasıyla keyif alacağınız güzel tarihi bir yarımada side. Side antik kenti tarihi side antik kenti tarihi boyunca hititler lidyalılar persler romalılar bizanslılar ve osmanlılar gibi imparatorlukların egemenliği altında kalmıştır. Side antik kenti manavgat ilçesinin 7 kilometre doğusuna 350 400 metre bir genişlikte yarımada üzerine kurulmuş m ö 7.

Yüzyılda pamfilya bölgesi ile beraber lidya imparatorluğu nun hakimiyeti altına girmiştir. Side antik kenti tarihi. Yüzyıla tarihlenen roma eseri anıtsal çeşme de nymphaeum tarih gün işığına çıkıyor projesi kapsamında restorasyon ve onarım çalışması yapılmaktadır.

Yüzyıldan önce kurulduğu da söylenmektedir. Fakat anadolu nun en eski yerleşim birimlerinden biri olan side nin mö 7. Aynı zamanda bu meyve şehrin amblemi olarak kullanılmaktadır.

Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350 400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Tarihçe side adı anadolu dilinde nar anlamına gelmektedir bu özellik ve belgede bulunan bazı yazıtlardan elde edilen bilgiler side tarihinin hititlere kadar uzandığını göstermektedir. Side antik kenti anıtsal çeşme.

Side antik kentiyle özdeşleşen athena ve apollon tapınaklarına doğru yürürken sağda solda tek tük de olsa nar ağaçlarına rastlamak mümkün. Yunan mitolojisinden nar tanrılar için kutsal kabul edilmektedir. Side antik kenti nin tarihi.

Yüzyılda yerleşim yeri olarak kabul görmüştür. Zira şehrin ismi olan side kelimesi de luvice nar anlamına gelmektedir. Yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Side Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Side Antik Kenti Nerede Side Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Side Antik Kenti

Side Antik Kenti Arkeogezgin

Side Antik Kent Side Antik Kenti Resmi Tripadvisor

Side Antik Kenti Tarihi Giris Ucreti 2020 Hakkinda Bilgi Nerede

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Side Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply