Side Antik Kenti Hangi Bölgededir

Side eski anadolu tanrıçalarının kutsal meyvesi olan nar anlamına gelmektedir ve aynı zamanda side kentinin amblemi olarak da kullanılmaktadır. Roma kenti olan antik bir yunan kentiydi.

Side Antik Kenti Kultur Portali

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

Side antik kenti hangi bölgededir. 7 yüzyıldan önce kurulduğu tahmin edilmektedir. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350 400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanmaktadır.

Yüzyıla tarihlenen roma eseri anıtsal çeşme de nymphaeum tarih gün işığına çıkıyor projesi kapsamında restorasyon ve onarım çalışması yapılmaktadır. Side antik kenti manavgat ilçesinin 7 kilometre doğusuna 350 400 metre bir genişlikte yarımada üzerine kurulmuş m ö 7. Side antik kenti iki kuleli ana giriş kapısının karşısında yer alan ve m s.

Yüzyılda yerleşim yeri olarak kabul görmüştür. Side antik kenti anıtsal çeşme. Yüzyılda tüm pamfilya ile birlikte lidya krallığı nın egemenliğine girmiş lidya krallığı.

Side antik kenti tarihi. Efes antik kenti ege bölgesinde anadolu nun batı kıyısında bugünkü izmir ilinin selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur. Antalya nın manavgat ilçesine bağlı bir yarım ada olan side m ö.

Side Antik Kenti Tarihi Giris Ucreti 2020 Hakkinda Bilgi Nerede

Side Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Gezilecek Yerler

Side Antik Kenti Arkeogezgin

Side Antik Kenti Yakin En Iyi 5 Otel Tripadvisor

Side Tarihi Yerler 16 Essiz Tarihi Yer Biletbayi Com

Side Antik Kenti Side Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

Side Antik Kenti Side Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Leave a Reply