Side Antik Kent Hikayesi

Yüzyıla tarihlenen roma eseri anıtsal çeşme de nymphaeum tarih gün işığına çıkıyor projesi kapsamında restorasyon ve onarım çalışması yapılmaktadır. Side story of the vanishing and exploring of a city abstract side is one of the oldest cities in the pamphylia region which of past lasted ii.

Side Antik Kenti

Millenium bc even not exactly dated by archaeologically.

Side antik kent hikayesi. Side yi dalış turizmi için cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen bu müze side nin antik dönemlerden gelen büyüsünü de arttırmış. Sizleri daha çok sagalassos fotoğrafı ile başbaşa bırakırken bu muhteşem antik kenti ziyaret için hiç değilse 1 2 saatinizi ayırmanızı dilerim. This paper aims at explaining the story of.

Side antik kenti antalya antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatıs. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350 400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Yüzyılda tüm pamfilya ile birlikte lidya krallığı nın egemenliğine girmiş lidya krallığı.

Yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur. Side antik kenti anıtsal çeşme. Hadrian çeşmesi ve kent konağı nın kalıntıları aşağıda.

Sagalassos un diğer önemli bölgeleri iskender tepesi antik tiyatro odeon imparator salonu dur. Side tüm olumsuzluklarına rağmen gündelik hayatı antik sırlara dahil etmeyi başaran bir kent olarak görülmeye değer. Antik kenti gezmek istediğiniz zaman kültür ve turizm bakanlığı sitesinden kontrol ederek ücretini araştırmanızda fayda var.

Açık hava müzesi akropol antalya antic city antik kent apollo archaeology arkeolog arkeoloji athene bazilika blogger calderium dionysos greek kybele lahit manvgat men mitoloji museum müze mythology photo photografy resim rome side side city tapınak temple the church tiyatro turkey türkiye zeus. Side antik kenti iki kuleli ana giriş kapısının karşısında yer alan ve m s. Antik kentte yer alan apollon ve athena tapınakları için herhangi bir ücret talep edilmezken side müzesi için 15 tl side tiyatrosu için ise 30 tl ücret talep edilmektedir.

Side Antik Kentine Nasil Gidilir Hellovillam

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Gezi Rehberi

Side Antik Kentine Nasil Gidilir Hellovillam

Side Antik Kenti Arkeogezgin

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Nerede Side Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Side Apollon Tapinagi Tarihi Ozellikleri Nerede Giris Ucreti

Side Antik Kenti Gezginin Ayak Izleri

Leave a Reply